C. T. Popescu: E o lovitură politică pe care o dă această CCR, totul depinde de preşedintele Iohannis şi de reacţia oamenilor

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

 Cristian Tudor Popescu a declarat la digi24 că judecătorii CCR l-au pus pe Iohannis în situaţia Regelui Mihai între 1945 şi 1947 când s-a rezolvat prin abdicare, iar acum se poate recurge la suspendare.

"E o consecinţă logică a ce s-a întâmplat după alegerile din 2016, obiectivul acesta a fost, principalul obiectiv al coaliţiei care a ajuns la guvernare şi acum e pe cale să fie îndeplinit, adică stăpânirea asupra justiţiei.

Situaţia este echivalentă cu cea din vara anului 1945 când şeful statului de atunci, Regele Mihai a început Greva Regală. Atunci, şeful statului i-a cerut demisia prim-ministrului Petru Groza, care a refuzat, nesupunându-se legilor în vigoare, având în spate tancurile sovietice. Iohannis se găseste într-o situaţie asemănătoare pentru că e ultima instituţie care rămâne neocupată de către actuala putere.

Atunci, Regele Mihai a refuzat să contrasemneze decrete. Acum, Iohannis poate să intre într-o grevă prezidenţială, refuzând să semneze revocarea lui Kovesi, situaţie în care se ajunge la suspendare. Este singura modalitate de reacţie a PSD-ALDE, vor avea majoritatea parlamentară, vor avea avizul CCR pentru referendumul de suspendare, de vreme ce CCR a emis această hotărâre istorică şi se va ajunge la consultarea electoratului.

Preşedintele refuză se semneze o decizie a CCR, ceea ce potrivit legii nu se poate, dar sancţiunea ar însemna întoarcerea la popor, la vot şi ar exista o justificare legată de logică şi de bun simţ, pentru că cu ele se ciocneşte această decizie CCR de azi. Şi anume în campania din 2106 cu care au câştigat alegerile, PSD-ALDE nu au pomenit nimic de tot acest război uriaş contra justiţiei. Nu ştim dacă cei care au votat sunt de acord cu tot ce a făcut PSD-ALDE  în această direcţie, culminând acum cu această hotărâre a majorităţii politice din CCR, şi atunci poporul se poate pronunţa, suntem de acord cu ce aţi făcut şi faceţi, sau nu suntem de acord şi atunci preşedintele rămâne.

Ar mai putea preşedintele să o revoce pe Kovesi şi rămâne de văzut cum vor reacţiona magistraţii la ce se întâmplă acum, e o îngenunchiere a puterii magistraţilor de puterea politică.

E o lovitură politică pe care o dă această CCR, totul depinde de preşedintele Iohannis şi de reacţia oamenilor", a comentat la Digi24 Cristian Tudor Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel