C.T. Popescu, DECLARAŢIE-ŞOC: "Un ciopor de maimuțe. Am nostalgia lui Dragnea"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Cristian Tudor Popescu a făcut o analiză a clasei politice din prezent, cu câteva concluzii dure în legătură cu oamenii care fac acum politică şi pe care i-a comparat cu "un ciopor de maimuțe sau cu o baltă plină cu mormoloci".

"Te întrebi ce înţelege simplul cetăţean uitându-se la... cu ce am putea asemui ce vedem acum, cu un ciopor de maimuțe, care sar dintr-un copac în altul, apucând din zbor câte o liană. Sau cu o baltă plină cu mormoloci care forfotesc la apă mică.

Eu comentez politică de 30 de ani. Nu am întâlnit niciodată un nivel politic atât de jos, atât de slab și de confuz, încât aproape nu mai are legătură cu politica.

Am nostalgia lui Dragnea. Dragnea era un scelerat, dar punea niște probeme fundamentale: problema justiției, a independenței  justiţiei, problema României în raport cu UE, acolo a fost o luptă dură, dar o luptă politică, domnule, de un anume nivel, care a și adus la urne atâția cetățeni în alegerile europarlamentare, neașteptat de mulți", a spus jurnalistul, la Digi24.

 

CTP: Peisajul politic este plin de nulităţi. Toţi vor titluri

 

"Parametrul care mă îngrijorează cel mai tare, dincolo de toate aceste vânzoleli pe care le vedem, este numărul mic de cetățeni din diaspora care s-au înscris pentru vot în avans. Acum a prelungit, înțeleg, premierul Dăncilă, până pe 15 septembrie. Vom avea o prezență la vot în această toamnă mult mai mică, cred, decât la europarlamentare. Pentru că întreg peisajul politic este plin de nulităţi şi cel mult, mediocrităţi.

E înjositor din punct de vedere intelectual și moral să comentezi astfel de mișcări. Asta e politică? Cum să comentezi această foșgăială? Încerc totuși să găsesc un principu ordonator al acestui haosmos al politicii de toamnă. Ce-i mână în luptă? Care e motorașul acestor inși pe care îi vedem mișcându-se ca în desene animate? Ce vor ei de fapt? Sigur, banii, poziția, dar e mai mult decât atât. Ce vor de fapt? Vor titluri, acesta este principiul ordonator al acestei forfote", a mai spus Cristian Tudor Popescu, la acelaşi post de televiziune.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel