Cristian Tudor Popescu: „Două lucruri sunt din belșug în România, în clipa de față: FALSUL și OMORUL”

Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat, astăzi, situația prezentă din România, afirmând că două lucruri „sunt din belșug: falsul și omorul”.

„Două lucruri sunt din belșug în România, în clipa de față: falsul și omorul.

Copii, femei, cetățeni nevinovați sunt răpiți, loviți sălbatic, spulberați de bolizi pe șosele, chinuiți, violați, înjunghiați, strangulați. Cu fiecare crimă, alți făptuitori parcă prind curaj. Nu par a mai avea nicio teamă de așa-zișii oameni ai legii, nu le pasă de consecințele faptelor lor.

În clipa de față, putem vorbi de o cultură a răului în această țară, care-i atrage și pe străini. Subsemnatul n-am trăit nici înainte de '89 nici după, într-o stare de insecuritate a omului în societate ca acum.

De ce se întâmplă toate astea? Pentru că în deceniile postdecembriste, în România s-a acumulat ca noroiul falsul, contrafacerea. Doctorate plagiate, conducători de mari unități cu diplomă de facultate falsificată – dacă înainte de '89 era la modă la Partid facultatea fără liceu, acum, pe lângă nenumărații absolvenți de facultăți particulare false, de la secretară până la rector, îi avem pe cei care iau diplome de la facultăți „regale" pe net de prin străinătate sau urmează un curs de două săptămâni for visitors la o universitate de prestigiu și pretind că au absolvit-o.

La Academia de Poliție, generali din conducere amenință cu moartea jurnaliști care depistează comerțul cu diplome falsificate. Așa-zisele academii naționale de securitate și apărare inițiate și patronate de un „Gabi" Oprea, fabrică impostori pe bandă rulantă.

Procurorul General al României s-a străduit cât a putut s-o blocheze în țară pe mica Sorina, ca să nu fie făcută organe în America, unde trăiește cât se poate de fericită în clipa de față, iar procurorii și polițiștii din România nu pot să împiedice aici violul și omorârea fetițelor de către pedofili asasini. Dimpotrivă, procurori din celebrul Caracal se dovedește a fi ascuns prin sertare 5 dosare de viol.

Și de ce era nevoie de 200 de polițiști ca să caute cadavrul Adrianei în Gura Șuții, când ar fi fost suficient un singur polițist profesionist acoperit, care să-l fileze încă de la aeroport pe ucigașul cunoscut cu antecedente de infracțiuni sexuale în țara lui și să-l oprească a comite grozăvia? Poliția română se profilează ca Asociația Căutătorilor de Cadavre”, a spus Cristian Tudor Popescu la Europa FM.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy