Dăncilă, prima REACȚIE după ce președintele i-a REFUZAT miniștri: "Iohannis e împotriva românilor"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a susținut, joi, de la ora 19:00, declarații de presă la sediul PSD din Kiseleff. Declarațiile premierului vin în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat că refuză cele șase propuneri de miniștri. 

„Am asistat astăzi la un record personal al președintelui: reacție rapidă la propunerile de miniștri, la doar o zi distanță. Pentru domnul Iohannis, simțul urgenței se activează doar în campanie. Din păcate însă, abuzul de putere continuă, sfidarea românilor continuă, nepăsarea față de problemele țării continuă.

Este a treia piedică în trei săptămâni consecutive, a treia respingere de către Klaus Iohannis a eforturilor Guvernului de a funcționa normal. Din nou, președintele se poziționează împotriva românilor", a declarat Viorica Dăncilă, la sediul PSD din Kiseleff.

Premierul a adăugat că nu va ceda în fața blocajului guvernamental creat de Klaus Iohannis.

„Vreau să dau încă o dată asigurări ferme că nu voi ceda în fața acestui blocaj, fiindcă am obligația să guvernez pentru România. Știu foarte bine că oamenii așteaptă de la noi să le plătim pensiile pe care le-am majorat, așteaptă să le plătim salariile, bursele, alocațiile, așteaptă să derulăm investițiile la care ne-am angajat. Nu îmi este teamă să mergem în Parlament, am mai spus-o. Cu atât mai mult cu cât am arătat la votul din Senat de acum 2 zile că avem majoritate. Nu fugim de Constituție așa cum o face președintele, nu fugim de responsabilitate și nu vom da înapoi. Aceste speculații sunt ridicole, dar sunt ultimul resort la care pot să apeleze cei ce nu vor -România normală-, ci -România blocată-", a adăugat Dăncilă.

"Avem o Opoziție cinică și imatură care acționează împotriva oamenilor. Avem un președinte care a urmărit cu îngrijorare ce se întâmplă în jurul lui. Oamenii așteaptă de la noi să le plătim pensiile majorate, bursele, alocațiile sau investițiile. Nu îmi este teamă să merg în Parlament. Nu fugim de Constituție așa cum o face președintele", a mai spus Viorica Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că respinge remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă, spunând că o consideră nepotrivită.

"Am primit o corespondență de la doamna prim-ministru. Doana prim-ministru îmi cere o remaniere guvernamentală , îmi solicită eliberarea din funcție a unor miniștri interimari și numirea a 6 miniștri. Această remaniere este una neavenită, nepotrivită și o refuz clar", a spus Klaus Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel