Buliga Ion, știre virală din Spania: Era să fac infarct când am văzut

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

"Nu sunt un erou! Eroii sunt cei care și-au dat viața pentru a face lumea asta mai bună, nu eu... eu am făcut ce ar fi trebuit să facă oricine".

Sunt cuvintele unui român care vorbește o spaniolă perfectă. Vorbim despre Buliga Radu Ion, un om despe care se vorbește în toată comunitatea Grado (Spania). Trăiește din mila oamenilor, dar nu și-a pierdut niciun moment onoarea. Dovadă este faptul că a găsit 2.100 de euro pierduți pe stradă și nu, nu i-a păstrat, deși avea atâta nevoie de ei.

"Mă îndreptam spre casă, am văzut un plic din care se vedeau 50 de euro. L-am luat și când am văzut ce suma era înăuntru, era să fac infarct. Am început să tremur. Neștiind ce să fac cu acel plic, am vorbit cu partenera mea de viață și am decis, de comun acord, să returnăm banii", a povestit Buliga Radu Ion.

Nu a vrut să păstreze niciun ban

Neștiind exact ce trebuie făcut, Buliga s-a adresat lui Emilio Lopez, președintele Caritas. Acesta din urmă a mers la poliție, iar oamenii legii au găsit proprietarul banilor. Buliga a înapoi și ultimul bănuț, iar femeia care își pierduse banii a apreciat enorm gestul lui și i-a oferit 120 de euro. Suma pierdută nici măcar nu era a ei, ci a firmei pentru care lucra.

"Eu am făcut acest gest fără să îmi doresc ceva în schimb. Încă am acasă banii pe care mi i-a dat drept răsplată pentru că i-am înapoiat plicul. Ca să nu îi fac probleme la muncă, pot să îi înapoiez și cei 120 de euro pe care mi i-a dat drept recompensă", a spus Buliga, citat de La Nueva Espana.

[citeste si] 

Pentru că banii primiți drept recompensă totuși vor rămâne la el, românul nostru a decis ce vrea să facă cu ei: să își ia un frigider la mâna a doua: "de acest lucru avem nevoie. Acum ne ținem mâncarea pe fereastră pentru a o păstra proaspătă". Buliga este în prezent șomer, dar acceptă orice tip de muncă doar-doar vă scăpa de cerșit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel