Bulgaria: Sute de persoane au participat la înmormântarea jurnalistei Viktoria Marinova

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Sute de persoane s-au reunit vineri la Ruse pentru funeraliile jurnalistei bulgare Viktoria Marinova.

Sute de persoane s-au reunit vineri la Ruse pentru funeraliile jurnalistei bulgare Viktoria Marinova, asasinată la 6 octombrie într-un parc din oraşul bulgar situat pe malul Dunării. 

Purtând flori şi coroane, oficiali şi simpli localnici şi-au prezentat condoleanţele părinţilor victimei într-o biserică din centrul oraşului Ruse.

Corpul Viktoriei Marinova (30 de ani), jurnalistă la postul local TVN Ruse, a fost descoperit pe 6 octombrie într-un parc din Ruse, aproape de malul Dunării. Autopsia a relevat că femeia fusese violată şi bătută.

Această crimă - a treia căreia îi cade victimă un jurnalist în Europa în ultimele 12 luni, după asasinarea jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia în octombrie 2017 şi a ziaristului slovac Jan Kuciak în februarie acest an - a declanşat un val de revoltă în Europa, provocând temeri privind o reglare de conturi legată de activitatea sa profesională.

Această ipoteză a devenit improbabilă marţi, odată cu arestarea unui cetăţean bulgar, Severin Krasimirov, în Germania. Acesta a recunoscut că, sub influenţa alcoolului şi a drogurilor, a 'lovit victima şi a aruncat-o într-un tufiş', dar a dat asigurări că 'nu a vrut să o ucidă şi a negat că a violat-o'.

La ultima ediţie a emisiunii sale din 30 septembrie, Marinova a difuzat o convorbire cu doi reputaţi jurnalişti de investigaţii: Dimitar Stoianov din Bulgaria şi Attila Biro din România, care întreprind o anchetă în legătură cu bănuielile de fraudă în cazuri de gestionare a fondurilor europene, în care ar fi implicaţi oameni de afaceri şi aleşi. Dimitar Stoianov şi Attila Biro au fost reţinuţi pentru scurt timp de către poliţie în cursul acestei anchete, cazul lor provocând o reacţie de condamnare din partea organizaţiei neguvernamentale Reporteri fără Frontiere (RSF).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel