Bulgaria face autostradă de la Ruse la Veliko Tarnovo: Contract semnat pentru primii 40 km 

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Românii care aleg să meargă în vacanță în Grecia cu mașina ar putea ajunge mai repede la destinație, după ce vecinii bulgari au anunțat semnarea contractului pentru primul tronson al autostrăzii care va lega Ruse de Veliko Tarnovo.

Licitația pentru construirea autostrăzii Ruse – Veliko Tarnovo. Guvernul bulgar a atribuit un contract de peste 876 de milioane de leva (449,71 de milioane de euro), pentru construirea secțiunii Ruse – Byala (40 de kilometri), potrivit presei de la sud de Dunăre. Autostrada va începe la 3 km est de Podul Dunării lângă Ruse, scrie Economica, care citează presa bulgară.

Durata contractului este de cinci ani și opt luni, ceea ce înseamnă că secțiunea de 40 de kilometri ar trebui finalizată în 2028, scrie Economic.bg.

Câștigătorul contractului este asocierea DZZD Hemus-16320 – Infra Expert AD – Automagistrali – Cherno More AD – Pathengineeringstroy-T EAD – Transconsult-22 EOOD.

Bulgarii construiesc autostrăzi cu fonduri europene

 

Agenția de Infrastructură Rutieră a Bulgariei a anunțat încă din decembrie 2020 lansarea licitației pentru proiectarea și execuția primilor 75,6 kilometri din Autostrada Ruse – Veliko Tarnovo.

Licitația este împărțită în două loturi. Primul include secțiunea de la Ruse la Byala, iar al doilea include varianta de ocolire a orașului Byala.

Traseul autostrăzii este de 132,84 de km în total și este împărțit în trei secțiuni: Ruse – Byala, centura orașului Byala și Byala – Veliko Tarnovo. Autoritățile din Bulgaria vor să construiască această autostradă cu fonduri europene, prin noul program operațional „Transport Connectivity” 2021 – 2027.

Autostrada va începe la 3 km est de Podul Dunării lângă Ruse. Construcția autostrăzii Ruse – Veliko Tarnovo se numără printre prioritățile oficialilor de la Sofia, deoarece ruta asigură o legătură între țările din nord-estul Europei prin România și Bulgaria cu Grecia și Turcia, precum și între Marea Baltică și Marea Mediterană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel