Budincă de pâine, rețeta veche a bunicii. Nu mai arunca pâine uscată și prepară desertul ideal pentru toată familia!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Budincă de pâine, rețeta veche a bunicii. Nu mai arunca pâine uscată și prepară desertul ideal pentru toată familia!
Budincă de pâine, rețeta veche a bunicii. Nu mai arunca pâine uscată și prepară desertul ideal pentru toată familia!

Budinca de pâine! Nu te supără faptul să vezi cum uneori rămâne pâine din ziua precedentă și devine tare ca o piatră fără să știi ce să faci cu ea? Cu această rețetă de budincă de pâine nu ți se va mai întâmpla niciodată acest lucru!

Vă vom prezenta rețeta clasică de budincă de pâine.

Ingrediente:

Pâine din ziua precedentă, aproximativ o jumătate de pâine

150g zahăr

4 ouă

1/2 l de lapte

1 baton de scorțișoară

1 linguriță extract de vanilie

Coaja de la o lămâie și de la o portocală

 

Budincă de pâine - Mod de preparare

 

Punem jumătate de litru de lapte într-o cratiță la foc mediu. Când laptele este pe punctul de a fierbe, scoateți-l de pe foc și adăugați coaja de portocală și lămâie, lingurița de esență de vanilie și bățul de scorțișoară și puneți cratița la foc foarte mic timp de 5 minute, astfel încât laptele să fie bine infuzat cu arome.

Batem cele 4 ouă împreună cu zahărul până când amestecul devine albicios și zahărul se dizolvă și adăugăm acest amestec în laptele aromat.

Pregatim caramelul. Pentru a o face într-o cratiță puneți 5 linguri de zahăr, 3 linguri de apă și câteva picături de lămâie. Punem la foc mediu și când zahărul începe să-și schimbe culoarea și facem bule amestecăm bine cu o lingură de lemn. Când are acea culoare tipică prăjită de caramel, scoateți-l de pe foc pentru a nu deveni tare. Caramelizați fundul tăvii și pereții acesteia, mișcând tava în cerc și încercând să nu vă ardeți, pentru că vă avertizez că arsurile de caramel sunt cele mai grave din bucătărie! 

Încălzim o tavă cu apă în cuptor la 200 ° C până fierbe și o putem folosi pentru a încălzi tava de budincă de pâine la bain-marie. Aveți grijă în acest proces cu apa clocotită (faceți-o întotdeauna bine protejată cu mănuși și fără a vă pune fața prea aproape, deoarece apa poate sări când mutați tava cuptorului).

Introducem în amestecul de lapte cu ouăle feliile de pâine pe care le vom tăia mărunt, și le lăsăm să se înmoaie bine cu laptele fierbinte, până se destramă, moment în care putem amesteca bine cu o lingură de lemn. Puteți adăuga, de asemenea, câteva fructe uscate, cum ar fi nuci sau fistic, în amestec (nu uitați să le treceți prin făină în prealabil, astfel încât acestea să nu cadă în fundul tăvii).

Punem cu grijă conținutul amestecului de pâine pe tava anterior caramelizată, apoi punem la bain-marie în tava cu apă pe care am încălzit-o anterior în cuptor și o păstrăm la 180 ° C timp de aproximativ 45 de minute sau până când vezi că budinca de pâine este coagulată. 

Scoatem tava din cuptor, o lăsăm să se răcească și apoi punem în frigider. Amintiți-vă că această budincă se păstrează foarte bine la frigider și o puteți mânca fără grijă la una sau două zile după ce ați pregătit-o.

Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel