Budăi: „Din primele verificări rezultă că Sorina are o stare generală bună”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Specialiştii din asistenţă socială au stat marţi de vorbă cu Sorina, fetiţa din Baia de Aramă adoptată de o familie de români din SUA, iar din primele verificări rezultă că starea generală a fetiţei este bună, a declarat, la România TV, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi.

„Sorina a fost văzută de specialiştii în asistenţă socială. Zilele astea noi am stat în contact permanent cu familia, cu care s-a discutat, ne-a informat zilnic ce medici specialişti o consultă pe fetiţă, ba de la spitale de stat, ba de la spitale private. Astăzi specialiştii de la asistenţa socială au stat de vorbă cu fetiţa, iar din primele verificări rezultă că are o stare generală bună.(...) Când a fost la IML s-a recomandat să meargă la un pediatru”, a explicat Budăi.

Întrebat ce se va întâmpla cu fetiţa în cazul în care procedura de adopţie va fi anulată, ministrul Muncii a precizat că decizia va aparţine instanţei şi că se va acţiona în funcţie de această decizie.

„Nu ştim ce se întâmplă. Nu avem hotărârea instanţei. Să vedem hotărârea instanţei, care în dispozitivul ei va avea şi clarificări. Ne va spune hotărârea instanţei clar ce se va întâmpla şi atunci vom acţiona cum va spune instanţa. Instanţa decide ce se întâmplă. Nu pot să fac o supoziţie ce soluţie va da instanţa. Nu am cum să fac aşa ceva”, a spus Marius Budăi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel