București intră in scenariul roșu. Lista completă a restricțiilor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook @Poliția Română
Sursa foto: Facebook @Poliția Română

Începând cu 8 martie, în București se închid restaurantele și cafenelele din interiorul clădirilor, din hoteluri, pensiuni și alte unități de cazare, barurile, discotecile și cluburile, a decis Comitetul Municipiului V+București pentru Situații de Urgență, dup creșterea ratei de incidență la 3,05.

În unitățile de învățământ activitateaa se desfășoară cu prezentță fiziciă pentru preșcolari și elevii din învățământul primar. Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție până la jumătate din numdăul total de elevi înmatriculați.

Este permisă prezența fizică în cazul simulărilor examenelor naționale și a examenelor pentru anii terminali, la evaluările naționale și în caul orelor remediale.

 

INTERDICȚII

 

Se interzice activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor, in interiorul clădirilor, precum și in interiorul altor spații publice inchise, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, cu exceplia deservirii persoanelor cazate. Este permisă prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exterior, în aer liber. Trrebuie asigurate o distanță de minim 2 metri între mese și participarea a cel mult 6 persoane la o masă.

Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați din domeniul jocurilor de noroc, cu exceplia LOTO.

Este interzisă activitatea în coinematografe, teatre, săli de concerte, inclusiv drive-in, precum și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale.

Este obligatorie purtarea măștii de protecție.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel