Bucureşti: Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă permite organizarea de nunţi şi botezuri

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Nunţile şi botezurile, verificate dacă respectă normele sanitare impuse
Nunţile şi botezurile, verificate dacă respectă normele sanitare impuse

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis, în şedinţa de sâmbătă, să permită organizarea de nunţi şi botezuri.

"Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 200 de persoane, în interior sau în exterior, dacă incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2", prevede hotărârea ce intră în vigoare de duminică.

"Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a constatat rata de incidenţă pentru ultimele 14 zile la 8,28 şi a reglementat în consecinţă, în sensul că a valorificat modificările legislative care au apărut odată cu intrarea în vigoare a hotărârii de Guvern adoptate astăzi", a declarat purtătorul de cuvânt al prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă, după şedinţa CMBSU.

Ea a menţionat că în intervalul orar 20,00-5,00 este restricţionată circulaţia persoanelor nevaccinate împotriva COVID-19, exceptând câteva situaţii bine definite. Stancu-Ţipişcă a spus că restricţiile nu se aplică persoanelor imunizate sau care se află între a 15-a şi a 180-a zi de la confirmarea infectării cu SARS-CoV-2, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel