Închisoare pe viață pentru un britanic. Aproape să repete atentatul de pe podul Westminster

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
foto ilustrativ
foto ilustrativ

Un britanic a fost condamnat astăzi la închisoare pe viaţă. 

El este acuzat de pregătirea unui atac în apropiere de clădirea parlamentului din Londra, informează Reuters.

Khalid Ali, în vârstă de 28 de ani, avea asupra sa trei cuţite în momentul în care a fost arestat. El a fost arestat la o lună după atacul de pe podul Westminster, în care un britanic convertit la islam a ucis patru persoane într-un atac cu maşina, după care a înjunghiat mortal un poliţist la Parlament.

Ce urmărea Khalid Ali

Potrivit procuraturii, Khalid Ali intenţiona să omoare un ofiţer de poliţie, un membru al forţelor armate sau chiar un membru al parlamentului. Cu cinci zile înainte de a fi reţinut, el vizitase potenţiale ţinte, ca podul Westminster, clădirea legislativului britanic şi zona Whitehall, care găzduieşte mai multe ministere, inclusiv al Apărării. Mai mult, amprentele sale coincid cu cele găsite pe componente de bombă colectate în Afganistan în 2012, aflate în baza de date a FBI, a menţionat procuratura. 

Andreea Cristea este românca aruncată în Tamisa în atacul de pe podul Westminster. Ea a murit la spital din cauza rănilor grave. În după-amiaza de 22 martie, Andreea se afla pe Podul Westminster împreună cu iubitul ei, Andrei Burnaz, care intenţiona să o ceară în căsătorie cu prilejul acelei vacanţe. Momentul urma să se petreacă de ziua lui, la 24 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel