Brexitul s-ar putea AMÂNA. Puterile UE sunt de acord. Ultimă ORĂ

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:
brexit
brexit

Ministrul francez al afacerilor europene Nathalie Loiseau a estimat sâmbătă că ar putea fi luată în considerare o amânare a Brexit-ului.

''Dacă un guvern britanic, susţinut de o majoritate în parlamentul (britanic) - ceea ce ar fi un adevărat progres -, ar veni cu noi idei privind viitorul relaţiilor dintre Regatul Unit şi Uniunea Europeană (...) şi noi am cere o amânare, acest lucru ar merita să fie luat în considerare'', a declarat dna Loiseau.

''O amânare nu este o soluţie, ci un mijloc pentru o soluţie'', a subliniat ministrul. ''Trebuie să existe un obiectiv politic nou şi credibil, adică trebuie ca un guvern britanic să propună o soluţie care nu deschide acordul privind retragerea (din UE) negociat timp de 17 luni'', a insistat dna Loiseau. ''S-a încheiat acest acord de retragere şi el nu este renegociabil'', a conchis ea.

Fie că sunt eurofili, fi că sunt partizani fervenţi ai Brexit-ului, deputaţii britanici s-au opus masiv, pe 15 ianuarie, acordului de separare a Marii Britanii de UE, document negociat cu greu de către şefa guvernului de la Londra, Theresa May, cu Bruxelles-ul.

Dna May se străduieşte de atunci să găsească un compromis şi riscă noi înfrângeri în parlament marţi, la votul amendamentelor vizând întârzierea Brexit-ului şi înlăturarea unei eventuale retrageri din UE fără un acord, potenţial devastator pentru economia ţării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel