Brexitul s-ar putea AMÂNA. Puterile UE sunt de acord. Ultimă ORĂ

Narcis Popa / 26 ian 2019, 19:07 Salveaza PDF Comentarii
brexit
brexit

Ministrul francez al afacerilor europene Nathalie Loiseau a estimat sâmbătă că ar putea fi luată în considerare o amânare a Brexit-ului.

''Dacă un guvern britanic, susţinut de o majoritate în parlamentul (britanic) - ceea ce ar fi un adevărat progres -, ar veni cu noi idei privind viitorul relaţiilor dintre Regatul Unit şi Uniunea Europeană (...) şi noi am cere o amânare, acest lucru ar merita să fie luat în considerare'', a declarat dna Loiseau.

''O amânare nu este o soluţie, ci un mijloc pentru o soluţie'', a subliniat ministrul. ''Trebuie să existe un obiectiv politic nou şi credibil, adică trebuie ca un guvern britanic să propună o soluţie care nu deschide acordul privind retragerea (din UE) negociat timp de 17 luni'', a insistat dna Loiseau. ''S-a încheiat acest acord de retragere şi el nu este renegociabil'', a conchis ea.

Fie că sunt eurofili, fi că sunt partizani fervenţi ai Brexit-ului, deputaţii britanici s-au opus masiv, pe 15 ianuarie, acordului de separare a Marii Britanii de UE, document negociat cu greu de către şefa guvernului de la Londra, Theresa May, cu Bruxelles-ul.

Dna May se străduieşte de atunci să găsească un compromis şi riscă noi înfrângeri în parlament marţi, la votul amendamentelor vizând întârzierea Brexit-ului şi înlăturarea unei eventuale retrageri din UE fără un acord, potenţial devastator pentru economia ţării.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.26