BREXIT. Theresa May, întâlnire cheie. Săptămână decisiviă pentru românii din Marea Britanie

Narcis Popa |
Data publicării:

Prim-ministrul Theresa May s-a întâlnit duminică la Chequers, reşedinţa de la ţară a premierilor britanici, cu o serie de membri importanţi ai Partidului Conservator şi cu parlamentari rebeli pro-Brexit, pentru a discuta despre strategia sa şi a identifica dacă există suficient sprijin pentru a supune acordul referitor la Brexit unui nou vot în cursul acestei săptămâni, informează Reuters.

Conform AFP, printre invitaţii prezenţi la întâlnirea de la Chequers s-au aflat mai mulţi susţinători influenţi ai Brexitului, precum fostul ministru al afacerilor externe Boris Johnson şi Jacob Rees-Mogg, preşedintele European Research Group (ERG), parte din tabăra parlamentarilor care susţin o retragere fără concesii din UE.

"Premierul şi o parte din miniştri s-au întâlnit duminică la Chequers pentru discuţii prelungite, cu colegi importanţi, despre realizarea Brexitului", a declarat un purtător de cuvânt din Downing Street (reşedinţa premierului), citat de Reuters.

"În cadrul discuţiei au fost abordate mai multe subiecte, inclusiv existenţa unui sprijin în Camera Comunelor suficient pentru a reveni cu un vot semnificativ săptămâna aceasta".

Downing Street a anunţat că nu va face comentarii suplimentare despre conţinutul discuţiilor de duminică.

AFP aminteşte că după obţinerea amânării datei Brexitului din partea UE, lidera conservatoare încearcă din greu să strângă împreună parlamentarii britanici în sprijinul Tratatului de retragere negociat cu Bruxellesul, acord care propune diminuarea impactului retragerii Marii Britanii din UE.

Însă acordul premierului este departe de a convinge parlamentarii britanici, care l-au respins deja de două ori şi o ameninţă pe Theresa May cu o a treia respingere umilitoare. În absenţa unui sprijin suficient pentru un nou vot, lidera conservatoare a sugerat vineri posibilitatea neprezentării din nou a acordului săptămâna următoare. "Îl vom prezenta din nou când vom fi siguri că avem susţinerea necesară, a subliniat duminică la BBC ministrul pentru Brexit Steve Barclay.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel