Brexit. O companie GIGANT, prezentă și în România, părăsește Marea Britanie

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Producătorul german de componente auto Schaeffler, prezent şi pe piaţa din România, va închide două uzine din Marea Britanie ca urmare a modificărilor impuse de ieşirea acestei ţări din Uniunea Europeană.

Schaeffler a precizat marţi că uzinele sale de la Plymouth şi Llanelli, Ţara Galilor, vor fi închise pe termen mediu iar producţia va fi transferată către facilităţi din Germania, China, Coreea de Sud şi SUA. Aproximativ 500 de locuri de muncă ar urma să fie afectate de această decizie.

Grupul german, care are aproximativ 92.000 de angajaţi la nivel mondial, a subliniat că această decizie vine după o procedură de revizuire a capacităţilor sale globale de producţie care a luat în calcul evoluţia viitoare a ofertei şi cererii, condiţiile economice şi deciziile luate de producătorii auto.

Pe lângă cele două uzine care vor fi închise, Schaeffler mai are în Marea Britanie o altă uzină la Sheffield şi două centre de logistică cu un număr total de peste 1.000 de angajaţi.

Schaeffler, companie care produce componente pentru transmisii şi rulmenţi pentru o gamă largă de produse, produce în Braşov componente pentru industria auto şi pentru industria eoliană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel