BREXIT. REACȚIA României după eșecul votului. Precizări pentru ROMÂNI

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

După ce Parlamentul britanic a respins din nou înțelegerea negociată între Theresa May și Bruxelles, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a explicat faptul că România, care deține în momentul de față președinția Consiliului UE, va „continua eforturile în vederea protejării drepturilor cetățenilor români din Marea Britanie”.

„Am văzut rezultatele din parlamentul britanic. Nu este o veste deloc bună. Cu părere de rău trebuie să spun că în acest moment șansele unui no deal sunt tot mai crescute. Vom vedea care sunt opțiunile rămase pe masă.

Citește și Alertă! Parlamentul britanic a RESPINS ultima versiune de acord privind Brexit-ul. ULTIMA ORĂ

Cert este că UE, în ansamblul său, a arătat deschidere în a găsi o soluție benefică pentru ambele părți. Avem nevoie de un răspuns concret de la Londra, bazat pe sprijin politic intern, pentru a avansa o soluție realistă.

Citește și BREXIT. Junker: „Dacă Marea Britanie nu va părăsi UE până pe 23 mai, participă la alegerile europarlamentare"

În calitate de #RO2019EU vom avansa în implementarea planului de contingență de la nivelul instituțiilor europene. Vom continua eforturile în vederea protejării drepturilor cetățenilor români din Marea Britanie. Totodată, vom proteja drepturile cetățenilor britanici în RO”, a spus Ciamba.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel