Brexit. Negociatorii au ajuns la un ACORD

Negociatorii britanici şi europeni au încheiat un proiect de acord cu privire la Brexit. 

Un proiect de acord cu privire la Brexit a fost încheiat de negociatorii britanici şi europeni şi urmează să fie examinat miercuri în Consiliul de miniştri de la Londra, a anunţat marţi guvernul britanic într-un comunicat, citat de AFP.

'Cabinetul se va reuni mâine (miercuri) la 14:00 (ora locală şi GMT) pentru a examina proiectul de acord pe care echipele de negociatori l-au încheiat la Bruxelles şi pentru a decide următoarele etape', a indicat guvernul.

Anterior, agenţia de presă britanică PA, citând o sursă oficială, a comunicat că Marea Britanie şi Uniunea Europeană au încheiat un 'acord tehnic' cu privire la Brexit, document ce urmează să fie examinat miercuri în şedinţa guvernului de la Londra.

Potrivit mai multor media britanice, miniştrii cabinetului britanic au fost convocaţi individual marţi seara pe Downing Street (sediul guvernului britanic), înainte de reuniunea de miercuri.

Negociatorii UE şi Marii Britanii au convenit asupra unui text care reglementează problema frontierei dintre Republica Irlanda şi Irlanda de Nord, relatează marţi canalul public irlandez RTE, citând două surse 'informate'.

Acordul include o 'clauză de salvgardare' (backstop) care va lua forma unui acord vamal temporar pentru întreaga Mare Britanie, cu măsuri specifice pentru Irlanda de Nord, care va rămâne mai mult în conformitate cu reglementările pieţei unice decât restul Regatului Unit.

Acest acord prevede de asemenea un mecanism de control, precizează RTE, notând că textul ar putea face în continuare obiectul unor discuţii între Londra şi Bruxelles.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy