BREXIT. Milioane de PAȘAPOARTE ar putea deveni INVALIDE

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O ieșire fără acord a Marii Britanii din Uniunea Europeană le-ar putea pune probleme celor 3,5 milioane de cetățeni britanici ale căror pașapoarte expiră în 15 luni sau mai puțin.

Guvernul britanic a declarat că unele pașapoarte, care au o valabilitate de 15 luni sau mai puțin, nu vor fi acceptate pentru călătorii în Spațiul Schengen, dacă Marea Britanie va ieși din UE fără un acord concret, informează Digi24.

Până acum, pașapoartele britanice aveau o valabilitate de 10 ani și nouă luni, însă după Brexit există riscul ca ultimele nouă luni să nu mai fie recunoscute ca fiind valabile în zona Schengen.

Pe de altă parte, călătorii britanici vor avea nevoie de un pașaport cu o valabilitate de cel puțin șase luni pentru a intra în majoritatea țărilor europene.

Citește și Se MODIFICĂ pașapoartele. Schimbarea pe care trebuie să o știe toți românii

„Turiștii vor fi șocați să fie întorși de pe aeroport și să nu poată merge în vacanță, deși pașaportul lor mai are încă 15 luni de valabilitate", a avertizat editorul secțiunii de călătorii a grupului de consumatori „Which?".

O asemenea interdicție ar afecta planurile de călătorie a milioane de oameni. Guvernul și companiile de turism trebuie să facă eforturi mai mari pentru a se asigura că toți clienții au informațiile corecte, astfel încât nimeni să nu rămână blocat pe aeroport.

Marea Britanie ar urma să părăsească Uniunea Europeană pe data de 29 martie 2019.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel