BREXIT. Boris Johnson: "Negocierile Marii Britanii cu UE sunt foarte dificile. Uşa noastră este deschisă"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Marea Britanie va continua negocierile pentru obţinerea unui eventual acord cu Uniunea Europeană pe tema relaţiilor post-Brexit, dar "lucrurile par foarte dificile", a declarat vineri premierul Boris Johnson.

"În mod evident, poziţia Marii Britanii este întotdeauna că vrem să continuăm discuţiile dacă există o şansă pentru un acord. Dar trebuie să recunoaştem că Marea Britanie trebuie să poată avea control asupra legilor, oamenii au votat pentru acest lucru; de asemenea, trebuie să putem avea control asupra apelor teritoriale şi drepturilor de pescuit", a afirmat Boris Johnson, conform postului Sky News.

"Uşa noastră este deschisă, vom continua discuţiile, dar trebuie să spun că lucrurile par dificile. Sunt diferenţe care trebuie depăşite", a subliniat Boris Johnson.

 

Boris Johnson: "Negocierile Marii Britanii cu UE sunt foarte dificile"

 

Anterior, negociatorul UE pe tema Brexit, Michel Barnier, a declarat că se apropie "momentul adevărului".

"Mai avem foarte puţin timp, doar câteva ore pentru a lucra în aceste negocieri, dacă vrem ca acordul să intre în vigoare la 1 ianuarie. Există o şansă de a obţine un acord, dar drumul spre un acord este foarte îngust. Uniunea Europeană nu va semna un acord cu orice preţ", a afirmat Michel Barnier.

Citeşte şi: #postBrexit. Data până la care se mai poate călători doar cu buletinul în Regatul Unit

Parlamentul European a cerut finalizarea până cel târziu duminică a negocierilor dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie pe tema relaţiilor post-Brexit, avertizând că, în caz contrar, nu va putea ratifica în timp util un eventual acord.

Un eventual acord post-Brexit va trebui ratificat de Parlamentul European, de Parlamentul britanic şi de parlamentele celor 27 de state membre UE. Nu este sigur că procedura de ratificare se va putea finaliza înainte de expirarea tranziţiei post-Brexit, pe 1 ianuarie 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel