BREXIT. Preşedintele Iohannis dă asigurări: "Drepturile ROMÂNILOR vor fi RESPECTATE!"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut declaraţii privind scenariile unui Brexit cu sau fără acord şi despre ce se va întâmpla cu românii din Marea Britanie după ce ţara va ieşi din Uniunea Europeană.

"De departe ceamai bună variantă este un Brexit cu acord. Am văzut, în ultimele luni, o tendinţă de acceptare a acestei abordări şi din partea Marii Britanii. (...) Eu, personal, cred în continuare, că va prevala înţelepciunea politică şi Brexitul se va produce la sfârşitul lui ianuarie, cu un acord. Aceasta este şi speranţa celorlalţi colegi din UE, cei care rămânem. Îna ceastă sotuaţie, cu acord, drepturile românilor sunt foarte bine protejate. Deci, în cazul unui acord, niciun român nu trebuie să aibă emoţii, în ce priveşte statuul pe care îl va avea după Brexit, la muncă, la asigurări sociale, pensii, ş.a.m.d. Sunt toate foarte bine negociate.

În cazul mai puţin probabil, dar nu poate fi exclus, al unui Brexit fără acord, vom fi în situaţia de a negocia aceste drepturi într-un cadru bilateral. Şi în această sotuaţie suntem bine pregătiţi.

Eu am avut discuţii aprofundate, detaliate, cu prim-miniştri birtanici, şi cu doamna May, şi cu actualul prim-ministru, şi am constatat că există o sdorinţă reciprocă de a proteja drepturile cetăţenilor în bilateral şi, în acest sens, nu am nicio emoţie că vom ajunge foarte rapid la un acord convenabil care îi va proteja bine pe românii din Marea Britanie.

Şi într-o situaţie, şi într-alta, românii vor fi protejaţi şi vor exista acorduri bilaterale sau acordul mare pe Brexit şi nu văd niciun motiv de îngrijorare.

Repet, prefer, de dearte, un Brexit cu acord. Dar noi, România, suntem bine pregătiţi şi pentru cealaltă variantă", a cdeclarat preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, în timpul declaraţiilor comune de presă cu preşedintele-ales al Consiliului European, Charlesc Michel, care i-a împărtăşit poziţie pentru un Brexit cu acord.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel