Brazilienii au ajuns să mănânce oase de animale. Mărturia unui angajat: „Îmi vine să plâng”

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Oamenii din Brazilia au ajuns să se hrănească cu oase
Oamenii din Brazilia au ajuns să se hrănească cu oase

Brazilia, una dintre cele mai afectate țări de pandemia de Covid, se confruntă cu o situație fără precedent. Milioane de oameni nu mai au ce mânca și scotesc printre oase de animale, în speranța că găsesc ceva pentru a supraviețui.

Imaginea este surprinsă de un fotograf din Brazilia, în orașul Rio. Arată clar sărăcia lucie din acest oraș, oamenii nu mai au ce mămânca și scotocesc printre carcarse și oase de animale, provenite de la abator, în speranța că găsesc ceva pentru a supraviețui.

Presa internațională scrie că 19 milioane de oameni suferă de foame din cauza pandemiei.

„Unii oameni mănâncă oase. Alții nu au ce mânca deloc”. Se estimează că 19 milioane de brazilieni au suferit de foame de la începutul pandemiei care a ucis 600.000 de oameni în ţară, notează  The Guardian.

Unul dintre șoferii unei companii care prelucrează carnea a declarat cu lacrimi în ochi, că oamenii chiar vin să ceară oase pentru a se hrăni.

 „Înainte, oamenii veneau să ceară oase pentru câinii lor. Acum, ei cer oase pentru a face mâncare pentru familiile lor”, a relatat șoferul , potrivit sursei citate.

În acest weekend au fost proteste ample pe străzile din Rio, din cauza sărăciei greu de descris în cuvinte. Se estimează că peste 600 000 de brazilieni au murit de de Covid, iar veniturile statului au scăzut considerabil. Turismul era „pilonul” economiei, însă, este puternic afectat din cauza restricțiilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel