Brânză mozzarella de casă, rețeta rapidă și simplă. Nu o mai cumpăra din supermarket!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Brânză mozzarella de casă, rețeta rapidă și simplă. Nu o mai cumpăra din supermarket!
Brânză mozzarella de casă, rețeta rapidă și simplă. Nu o mai cumpăra din supermarket!

Există o mare varietate de brânzeturi în lume și dacă spui că ești un iubitor de ele, cu siguranță ar trebui să cunoști brânza italiană prin excelență: mozarrella. 

O știm mai mult pentru că este unul dintre ingredientele principale în prepararea pizza, dar nu lipsește nici din salate și paste. Așa că dacă vrei să te aventurezi, îți spunem cum să faci brânza mozzarella de casă. Aici îți oferim o rețetă rapidă și simplă pentru ca tu să reușești cu această variantă de casă.

Numele său provine din italianul muzzare, care înseamnă „a tăia”. Este un tip de brânză originar din regiunea Campania din Italia. Se face în mod tradițional cu lapte de bivoliță, deși poate fi făcut și cu lapte de vacă sau de oaie. Cunoscută pentru aroma sa blândă, textura ușoară și capacitatea de a se topi, mozzarella a câștigat popularitate în întreaga lume ca brânza care face ca pizza să aibă gustul fantastic.

Cheesecake Oreo și căpșune. Vor rămâne mască când o să vadă rezultatul, o să creadă că-i din cofetărie. Rețeta o vei face toată vara

Există mai multe tipuri de mozzarella, există mozzarella de bivoliță Campania, care este cea făcută în această regiune a Italiei și în care se folosește laptele de bivoliță, iar apoi este mozzarella tradițională, proaspătă sau cu umiditate ridicată. În sfârșit avem mozzarella cu un conținut mai mic de umiditate, care este cea folosită pentru prepararea pizza.

Cu această ocazie vă vom învăța cum să pregătiți o mozzarella proaspătă care, deși poate fi folosită și pentru pizza, este ideală pentru alte feluri de mâncare precum salate, sandvișuri sau panini, ca dressing pentru bruschette sau chiar pentru carne, umplutură, chiftele și mâncăruri vegetariene.

Dacă ai cartofi și lapte, vei da pe spate familia cu aceste gofre. Fă porție dublă!

 

Cum se prepară brânză mozzarella de casă

 

Brânza Mozzarella nu este învechită ca majoritatea brânzeturilor și este cel mai bine consumată în câteva ore de la preparare și este considerată una dintre cele mai sănătoase brânzeturi din jur datorită conținutului scăzut de grăsimi și sodiu.

Ingrediente:

- 1 galon de lapte pasteurizat (4 litri). De obicei îl găsești în supermarketuri (nu cumpăra ultra pasteurizat, altfel nu ți se potrivește)

- 1 linguriță de cheag, îl puteți procura de la farmacii specializate în chimicale sau online

- 1 linguriță și jumătate de sare de lămâie

- 6 linguri de sare de mare care nu are iod

- o jumătate de cană de apă.

Ai oaspeți? Cu aceste batoane din brânză îi vei lăsa muți. Gospodinele moderne așa pregătesc aperitivele. O rețetă surpriză bonus!

Preparare:

Împărțiți galonul de lapte în două părți egale. Adăugați sarea de lămâie într-o jumătate și cheag în cealaltă. Apoi se încălzește laptele la foc mediu, se adaugă cu grijă sarea de lămâie și se amestecă timp de un minut. Verificați ca temperatura să fie de 32 °C.

Apoi adăugați și partea de lapte în care era cheagul și amestecați ușor timp de 30 de minute. Stingeți fpcul, acoperiți amestecul și lăsați-l să se odihnească timp de 10 minute.

Odată ce timpul a trecut, tăiați mozzarella (acel fel de flan compact care se formează). Fă-o cu o spatulă de metal. Apoi se încălzește din nou până ajunge la 40,5 °C.

Scoateți bucățile de caș cu o spatulă metalică sau cu o lingură cu fantă și apoi puneți-le într-o strecurătoare metalică.

Se încălzește zerul la 80°C, se adaugă sare și se amestecă timp de un minut. Puneți strecurătoarea cu bucățile de caș în zer și verificați dacă mozzarella este scufundată complet. Se încălzește până când temperatura internă a cașului ajunge la 54°C. Scoateți cașul din lichid când ajunge la temperatura menționată și folosind mănuși, de preferat silicon, începeți să-l frământați până se întărește și puteți forma o minge.

Din cartofi și ceapa roșie gătești o salată de milioane! Combinația aceasta este aur! Vei înlocui de tot clasica salată orientală

Scufundați bila rămasă într-o găleată cu apă rece ca gheață timp de 30 de minute.

Și gata! Acum puteți servi brânza. Asigurați-vă că păstrați mozzarella într-un recipient ermetic cu capac la frigider.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel