Boris Johnson, înlocuitorul lui May, anunț prin care vrea să RĂSTOARNE Brexit-ul

Narcis Popa |
Data publicării:

 Boris Johnson, favorit pentru a-i succeda Theresei May ca prim-ministru britanic, şi-a reiterat poziţia că acordul de Brexit cu Uniunea Europeană poate fi renegociat, declarând că "cu energia corespunzătoare şi angajamentul corect, bunul simţ va prevala", relatează sâmbătă DPA.

Johnson s-a exprimat sâmbătă la primul din cele 16 evenimente pentru a-i convinge pe cei 160.000 de membri estimaţi ai Partidului Conservator la putere că el este cel mai bun candidat pentru a scoate Marea Britanie afară din criza legată de Brexit.

"Sunt absolut convins, cu totul convins, că cu energia corespunzătoare şi angajamentul corect, bunul simţ va prevala, dar chiar dacă nu, trebuie să ne pregătim să ieşim oricum", a spus el.

"Şi ne vom pregăti de acum până la 31 octombrie (...) să obţinem acordul de care avem nevoie", a adăugat el.

Johnson rămâne principalul favorit să îi succeadă lui May ca lider al conservatorilor şi şef al guvernului, cu sondaje în rândul membrilor de partid sugerând că el va câştiga turul al doilea când rezultatul este anunţat în cea de-a treia săptămână a lunii iulie.

După evenimentul de sâmbătă în oraşul Birmingham (centru), altele similare sunt programate în toate regiunile Angliei şi în Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel