Boris Johnson călătorește la granița NATO cu Rusia: „Putin trebuie să eșueze”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, călătorește, marți, la granița NATO cu Rusia, unde se va întâlni cu omologii săi din Polonia și Estonia. El i-a îndemnat pe aliați să „vorbească pe o singură voce” pentru a se asigura că „Putin trebuie să eșueze”.

Boris Johnson va zbura marți la granița NATO cu Rusia, după ce a promis că Vladimir Putin va „simți consecințele” pentru invazia sa în Ucraina, potrivit Sky News.

Premierul se va întâlni cu omologii din Polonia și Estonia și va vizita trupele britanice.

Johnson face presiuni pentru unitatea occidentală în vederea pedepsirii președintelui rus pentru declanșarea unui conflict care s-au pierdut deja sute de vieți.

Înainte de călătoria sa în Europa de Est, premierul i-a îndemnat pe aliați să „vorbească pe o singură voce” pentru a se asigura că „Putin trebuie să eșueze”.

 

Ministrul de Externe, Liz Truss, va pleca într-o misiune diplomatică

 

Și ministrul de Externe, Liz Truss, va pleca, de asemenea, într-o misiune diplomatică. Ea se pregătește să se adreseze Consiliului pentru Drepturile Omului al Națiunilor Unite de la Geneva.

Se așteaptă ca Truss să spună în fața consiliului că Putin are „sânge pe mâini” și că „a ucis ucraineni”.

„Putin încalcă dreptul internațional... el încalcă drepturile omului la scară industrială și lumea nu va tolera acest lucru”, va spune Liz Truss să spună într-un discurs în care va îndemna Occidentul să „izoleze” Rusia ca urmare a războiului pe care l-a instigat.

Comentariile vin la doar 24 de ore după ce Moscova a sugerat că a pus forța de descurajare nucleară a Rusiei în stare de alertă maximă ca răspuns la comentariile nespecificate ale ministrului de Externe Liz Truss.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel