Boris Johnson anunță un nou LOCKDOWN în Marea Britanie: Școlile se ÎNCHID, englezii nu mai ies din CASE. MĂSURI de ULTIMĂ ORĂ

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat luni seara că întreaga Anglie intră în lockdown, iar școlile se închid, din cauza bilanțului îngrijorător al epidemiei de coronavirus. Acest nou „lockdown” este la fel de strict precum cel din primăvară, de la începutul pandemiei. Oamenii vor avea voie să iasă din case doar cu motive întemeiate, magazinele neesențiale, teatrele, cinematografele, sălile de sport, saloanele de înfrumusețare, localurile și școlile se vor închide până cel puțin la jumătatea lunii viitoare.

„Este alarmant să vedem viteza cu care se răspândește noua tulpină a virusului”, și-a început Johnson discursul. „Oamenii noștri de știință au confirmat că noua variantă este între 50% și 70% mai transmisibilă, acest lucru înseamnă că este mult mai probabil să vă infectați și să-l dați mai departe. În timp ce vă vorbesc în această seară, spitalele noastre sunt sub o presiune mai mare din partea Covid-19 decât în orice alt moment al pandemiei. În Anglia, numărul de pacienți Covid-19 din spitale a crescut cu aproape o treime în ultima săptămână, la aproape 27.000”.

Din acest motiv, trebuie luate măsuri mai stricte din nou, a spus premierul. „Acest lucru înseamnă că guvernul vă spune din nou să stați acasă. Puteți părăsi domiciliul doar pentru câteva motive stipulate de lege, precum cumpărături esențiale, pentru a munci dacă nu puteți lucra de acasă, pentru a face sport, pentru scopuri medicale, precum un test COVID sau pentru a scăpa de abuzul domestic”.

Începând de mâine, școlile, atât învățământul primar, cât și cel gimnazial, se vor închide din nou. Copii vulnerabili și cei ai căror părinți lucrează în domenii-cheie vor putea veni însă la școală. Johnson subliniază că va fi oferit un sprijin suplimentar pentru a se asigura că educația la distanță se desfășoară fără probleme. În aceste condiții, a spus Boris Johnson, n-ar fi „corect” ca toate examenele să se desfășoare în această vară conform calendarului.

„Știu că acest lucru va stresa milioane de oameni în țara noastră, dar este necesar”, a spus Johnson. „Am vrut să menținem școlile deschise cât mai mult posibil”.

 

„Trebuie să lucrăm împreună!”

 

„Mai mult ca oricând trebuie să lucrăm împreună. Urmăm noile reguli, de acum înainte. Acesta este un moment crucial. Guvernele din Scoția și Irlanda simt la fel, așa că tragem aceeași navă”

„Datorită miracolului științei, putem învinge virusul. Aceasta este, de asemenea, cea mai mare diferență față de anul trecut: în prezent lansăm o campanie masivă de vaccinare”.

Măsurile vor rămâne în vigoare până cel puțin la jumătatea lunii februarie.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel