„Bombe” de cartofi umplute. Rețeta sănătoasă și foarte simplă, gata în câteva minute

„Bombe” de cartofi umplute. Rețeta sănătoasă și foarte simplă, gata în câteva minute. FOTO: captură lecturas.com
„Bombe” de cartofi umplute. Rețeta sănătoasă și foarte simplă, gata în câteva minute. FOTO: captură lecturas.com

Aceste bombe de cartofi umplute cu ton sunt consumate reci, deși mai târziu puteți face un aluat tradițional și le puteți prăji. 

Ingrediente

1 plic fulgi de cartofi piure

50 de grame de măsline negre fără sâmburi

2 ouă

50 de grame de măsline verzi fără sâmburi

Arpagic

1 cutie de conserve de ton în ulei

6 hamsii în ulei

Sos tartar

6 ridichi

20 de grame de capere

Sare

 

Bombe de cartofi - Mod de preparare

 

Pasul 1

Se dizolvă fulgii de cartofi în apă conform instrucțiunilor de pe ambalaj, astfel încât să fie un piure gros și omogen. Lasă-l să se răcească.

Tocăm hamsiile și măslinele. Amestecă-le cu tonul scurs.

Pasul 2

Tăiați o bucată de hârtie de copt și puneți în centru 1 lingură mare de piure. Întindeți-l în formă de cerc și puneți 1 linguriță de umplutură în centru. Luați cele patru capete ale hârtiei și legați-le împreună. Repetați operația până când ingredientele sunt epuizate și puneți-le la frigider.

Pasul 3

Fierbeți ouăle în apă cu sare timp de 10 minute, răciți-le, curătați-le și răzuiți-le. Scoateți hârtia de pe bile și serviți cu sosul, oul, caperele, ridichile spălate și feliate și arpagicul tocat.

Truc

Dacă doriți să le faceți prăjite, treceți-le în făină, ou și pesmet și prăjiți-le în ulei.

Poftă bună!

 

[citeste si]

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy