Bloomberg - topul celor mai sănătoase țări

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Spania urcă cinci poziții într-un singur an și este pe primul loc pe lista celor 169 cele mai sănătoase țări, în analiza făcută de Bloomberg. Potrivit indicelui Bloomberg Healthiest Country, Spania este cea mai sănătoasă țară din lume, cu un scor de 92,7 din 100, la ultima analiză din 2017. 

Indicele Bloomberg atribuie puncte fiecărei țări pe baza unor variabile, cum ar fi: speranța de viață, îngrijirea medicală sau disponibilitatea apei potabile. Scăderea însă de face în funcție de incidența factorilor de risc pentru sănătatea publică, ca obezitatea sau fumatul. Au fost luate în considerare țările cu date suficiente și peste 300.000 de locuitori, 169 de națiuni în total.

Conform aceluiași indicelui, șase din cele zece țări cele mai sănătoase se află în Europa. În top, Spania este urmată de Italia, Islanda, Japonia, Elveția, Suedia, Australia, Singapore, Norvegia și Israel. 

Alte țări europene care nu au ajuns în top zece sunt Franța, locul 12, Marea Britanie, locul 19, Portugalia, locul 22, Germania, locul 23 și Belgia, locul 28.

În America de Nord, cea mai sănătoasă țară este Canada, ocupanta locului 16. Statele Unite, care în acest an se situează pe locul 35, coboară din cauza creșterii numărului de decese cauzate de supradoze și sinucideri. 

În America Latină, cele mai sănătoase țări sunt Cuba, Chile și Costa Rica. Cuba se află cu cinci poziții înaintea Statelor Unite.

În Asia, în afară de Japonia și Singapore, Coreea de Sud iese în evidență și urcă șapte locuri, fiind plasată în top pe poziția 17, în timp ce China crește cu doar la trei pucte, la 52. 

În Africa, Afganistan, Yemen și 27 de națiuni subsahariene ocupă ultimele 30 de locuri din listă. Mauritius este țara sub-sahariană cu cea mai bună calitate, situându-se pe locul 74. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel