EXCLUSIV  Biserică românească de 6 milioane de euro în centrul Parisului. Șansă unică

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Preoții Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale fac apel la credincioși pentru strângerea unei sume de bani necesare achiziționării unei biserici în centrul Parisului. 

Părintele Răzvan Ionescu a acordat un interviu pentru stiridiaspora.ro în care spune că suma necesară pentru achiziționarea Bisericii este de 6 milioane de euro, dar mai multe informații nu pot fi divulgate pentru că ar putea apărea comunități religioase cu mai mulți bani care o pot achiziționa rapid.

"Nu am vrut să divulgăm locația exactă, pentru că deîndată ce ar afla frații mai înzestrați financiar, riscăm să o vedem evaporându-se sub ochii noștri. Dau un exemplu, rușii au deja o catedrală, dar nimic nu este imposibil. La puterea lor financiară ar putea acționa imediat. Eu sunt de 18 ani în Paris, dar nu a apărut niciodată o astfel de ocazie. Este o raritate să se vândă o biserică într-o astfel de zonă. Trebuie ca informația să rămână în interiorul comunității noastre. În câteva zile trebuie să avem siguranța că putem acoperi niște sume. Biserica are un cost de aproximativ 6 milioane de euro, o sumă imensă pentru posibilitățile noastre, însă apelul nostru este pentru cei din regiunea pariziană, pentru că la biserică vin câteva mii bune de credincioși. Cu ce au mai strâns câteva parohii, această minune s-ar putea întâmpla. Trebuie să atingem maximum de români care să ne scrie pe emailul Mitropoliei. Acum nu facem decât să strângem o listă de oameni, care la un moment dat să poată vira banii. Acei oameni trebuie să poată livra suma respectivă. Pentru moment, strângem rândurile. În aproape 24 de ore, s-au strâns căteva zeci de mii de euro, care este enorm pentru un timp atât de scurt, dar puțin pentru suma totală care este necesară," a spus părintele Răzvan Ionescu. 

Preotul spune ca astfel de ocazii sunt rarisime, iar în competiție ar putea intra și rechinii imobiliari care vânează astfel de locații. 

"Nu a existat niciodată o biserică de vânzare în Paris. Deîndată ce apare o astfel de ocazie pot apărea promotori imobiliari care te spulberă. Ei vin deja cu banii jos și o pot transforma în altceva, dacă locația este ultracentrală. Până apuci să strângi banii, totul se termină. Este posibil să existe o sensibilitate în spatele celor care vând, în sensul că nu poate fi transformată în orice. Asta înseamnă că există o sensibilitatea în privința cumpărătorului, un lucru esențial pentru noi," a mai spus preotul.

Cei care vor să contribuie pot da un email la [email protected]

Preotul face apel la credincioși să răspândească informația în interiorul comunității 

 "Vă rog, dați share" 

Iată mesajul inițial al preotului Răzvan Ionescu:

Dragilor,
Cele ce urmează sunt scrise cu binecuvântarea Părintelui nostru în Hristos, IPS Iosif. El ne-a îndemnat să acționăm RAPID. 
.
Despre ce este vorba ? A apărut o oportunitate URIAȘĂ să cumpărăm o biserică în Paris. În centru. În consecință, 1. lansez cu binecuvântarea IPS Iosif un apel de fonduri. Ne trebuie câteva mii de persoane care să dea 1000 (o mie de euro). Desigur că sperăm ca prin negociere să facem prețul mai accesibil, suma este mare, dar nădăjduim în mobilizarea noastră împreună. De exemplu, parohia mea pune imediat la dispoziție toate economiile sale, peste 200mii euro. Dar nu ajung. 
.
2. IPS Iosif vă îndeamnă și roagă SĂ CONTRIBUIȚI. Cum?

3. Etape
- CONSTITUIM LISTA de posibili contributori ( scrieti-mi pe messenger nume contact suma sau pe mail [email protected]), urmând ca
- IN MOMENTUL in care se va trece la etapa ACTE, sa fiti rugati sa varsati SUMA promisa IN CONTUL MOREOM IN VEDEREA ACHIZITIONARII.
.
3. VA ROD DATI SHARE. Sa ajunga la toti cei care pot ajuta. Deveniți si/sau gasiti ctitori pentru ceea ce ar putea fi a doua biserică intra muros a românilor din Paris dupa catedrală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel