Bilete de tren mai scumpe de la 1 aprilie: costă aproape cât un zbor low-cost

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Bilete de tren mai scumpe de la 1 aprilie: costă aproape cât un zbor low-cost / Sursa foto - Pexels
Bilete de tren mai scumpe de la 1 aprilie: costă aproape cât un zbor low-cost / Sursa foto - Pexels

Începând cu 1 aprilie, călătorii cu trenul în România vor resimți o creștere semnificativă a prețurilor biletelor.

Această schimbare afectează în special biletele pentru vagoanele de dormit, precum și suplimentele pentru diferite tipuri de cabine.

CFR Călători a anunțat că ajustarea tarifelor va fi aplicată în funcție de numărul de paturi disponibile în cabină, aducând o creștere de 6 lei pentru biletele la cușete și 15 lei pentru biletele la vagoane de dormit. Această măsură va fi implementată pentru toate călătoriile interne, începând cu data de 1 aprilie.

De exemplu, suplimentele pentru biletele la vagoanele cușetă vor ajunge la 78 de lei pentru patul într-o cabină cu patru locuri și 58 de lei pentru patul într-o cabină cu șase locuri, față de tarifele anterioare de 72 de lei și 52 de lei, respectiv.

 

Bilete de tren la prețuri de bilete de avion

 

Această majorare a prețurilor vine după o creștere medie de 8,8% a tarifelor pentru transportul feroviar de călători, operată în luna decembrie a anului precedent. Astfel, călătorii trebuie să se pregătească pentru o presiune financiară mai mare atunci când optează pentru tren ca mijloc de transport.

Ceea ce este interesant este că, pe distanțe mai mari, prețurile la biletele de tren devin comparabile cu cele ale companiilor aeriene low-cost. Această paritate în prețuri poate schimba preferințele călătorilor, care vor fi tentați să opteze pentru tren în detrimentul avionului, în funcție de confort și de alte factori.

În concluzie, călătorii din România trebuie să fie conștienți de această creștere semnificativă a prețurilor la biletele de tren, care va intra în vigoare începând cu 1 aprilie, și să își planifice călătoriile în consecință, luând în considerare opțiunile disponibile și costurile asociate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel