Bilanțul furtunii Gloria, care a lovit Spania și Franța, a ajuns la 13 morți și 4 dispăruți

Liviu Ludovic |
Data publicării:
sursa foto: thelocal.es
sursa foto: thelocal.es

Bilanţul furtunii violente Gloria care a devastat mai multe regiuni din Spania cu ploi abundente și vânturi puternice a ajuns la cel puțin 13 morți, iar alte patru persoane sunt date dispărute, au anunţat joi autoritățile spaniole, relatează Reuters. 

Mass-media spaniolă a informat că furtuna a provocat patru decese în Catalunia, cinci în Valencia și două în Andaluzia, unul în regiunea centrală a regiunii Castilia și León și unul în Asturias.

Printre cei morţi s-a numărat un bărbat în vârstă de 50 de ani, care a fost luat de ape în timp ce pescuia pe stânci în Ametlla de Mar, Catalunya și o femeie de 75 de ani, a cărei casă s-a prăbușit în Alcoi, Alicante.

Joi, echipele de intervenţie au anunţat că au găsit cadavrul unui bărbat înecat în mașina sa în orașul catalan Cabaces.

Autoritățile au declarat că numărul morților ar putea crește și mai mult, patru persoane fiind dispărute în Catalunia și în Insulele Baleare.

Condițiile de vreme rea se diminuează pe măsură ce furtuna se deplasează, deși mai multe râuri din nord-estul ţării au ieşit joi din matcă.

Joi, premierul Pedro Sanchez a zburat peste unele dintre cele mai afectate zone de est și a vizitat Mallorca, care a fost lovită de valuri imense.

Furtuna Gloria a lovit puternic Spania și sudul Franței

 

"Fenomenele meteorologice la care asistăm nu se datorează în totalitate schimbărilor climatice, dar ceea ce este, de asemenea, adevărat este că schimbările climatice le accentuează", a spus acesta, potrivit Mediafax.

Guvernul va organiza vineri o ședință de urgență pentru a coordona un răspuns.

Furtuna Gloria a afectat Insulele Baleare - care includ insula de vacanță din Mallorca - weekendul trecut, cu ploi torențiale şi vânturi de 100 km / h.

Valurile uriașe au forțat unii rezidenți să-și evacueze locuințele în timp ce râurile își ieşeau din matcă și bărcile erau luate de ape.

Furtuna a lovit apoi Catalunya, Valencia și regiunile sudice, Murcia și Andaluzia, cu ploaie și zăpadă, lăsând pagube în stațiunile turistice.

Furtuna Gloria a lovit, de asemenea, Pyrénées-Orientales, cel mai sudic departament din Franța, unde a fost instituită starea de alertă maximă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel