Belgia: Un băiat de 12 ani, bănuit de „tentativă de omucidere” împotriva unui poliţist

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un adolescent de 12 ani din Belgia a fost plasat vineri într-o instituţie pentru minori delincvenţi după ce a rănit grav un poliţist cu lovituri de cuţit în timpul unei altercaţii în apropiere de o şcoală, a anunţat parchetul din Limbourg citat de AFP.

Agresiunea, filmată de la distanţă de un trecător, a survenit joi după amiaza la Peer (nord-estul neerlandofon), după ce o discuţie între doi fraţi, mama lor şi un poliţist care dirija circulaţia a degenerat. Primele elemente ale anchetei arată că la originea incidentului s-a aflat o neînţelegere legată de trafic.

Imagini difuzate de canalul VRT arată cum fratele mai mare, în vârstă de 17 ani, încearcă să se elibereze din mâinile poliţistului, în momentul când fratele mai mic începe brusc să-l lovească pe agent în spate, sub ochii mamei celor doi băieţi.

Poliţistul a fost grav rănit, fără a fi în pericol de moarte, dar va rămâne circa 10 zile în spital.

 

Fratele mai mare este cunoscut de justiţie



Potrivit media flamande, fratele mai mare este cunoscut de justiţie, fiind implicat, în 2018, când avea 14 ani, într-un jaf la un butic de presă.

Avocata fratelui mai mic, Eylem Turan, a asigurat că acesta este „foarte afectat” de cele întâmplate, explicând că băiatul „s-a panicat” când i-a văzut pe agent şi pe fratele său înfruntându-se.

Băiatul a fost plasat „probabil pentru trei luni” în instituţia pentru minori în regim semideschis, în aşteptarea procesului pentru „tentativă de omucidere”, existând posibilitatea să frecventeze în continuare şcoala, cu condiţia să revină seara în instituţie şi în weekend.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel