Belgia. Tânăr de 15 ani, desfigurat pentru că se întâlnea cu o adolescentă cecenă: „L-au linșat, au vrut să-i taie gâtul”

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un tânăr de 15 ani din orașul Namur din Belgia a fost desfigurat din cauză că se întâlnea cu o fată de etnie cecenă. Tatăl băiatului acuză că acesta a fost „linșat” de fundamentaliști din această cauză.

Tatăl victimei de 15 ani nu este mulțumit și vrea să facă lucrurile să se miște: "Să lăsăm justiția să le dea un exemplu".

"Au dat un exemplu cu fiul meu, vreau ca justiția să dea un exemplu cu ei". La două zile de la atacul violent asupra fiului său de 15 ani din Namur, Patrick nu este mulțumit. "Poliția m-a rugat să mă calmez un pic cât timp ancheta este în desfășurare, dar nu intenționez să mă opresc. Vreau să continui și să o mențin în mișcare cât timp este fierbinte“.

Luni după-amiază târziu, fiul său a fost atacat violent de cinci indivizi. Adolescentul își aștepta un prieten în fața gării din Namur când a fost acostat de doi tineri. Potrivit acestuia, unul dintre tineri i-a cerut să vadă telefonul și mai ales mesajele. Apoi l-au rugat să îi urmeze. Pe drum, li s-au alăturat alți trei tineri.

Pe Avenue Jean 1er de la Citadelle din Namur, băiatul a fost bătut timp de aproape o oră. "Fiul meu flirta cu o tânără de origine cecenă. I-au spus în mod clar că un băiat de altă etnie nu poate ieși cu un cecen și că vor să facă din el un exemplu pentru ceilalți. Unul dintre ei chiar a scos un cuțit și a vrut să-i taie gâtul. A fost unul din gașcă care l-a oprit. Ceea ce este și mai șocant este că acești tineri nu au nicio legătură cu familia fetei. Sunt oameni din anturajul ei, fundamentaliști din această comunitate“,  explicat tatăl tânărului pentru La Libre.

Tânăr de 15 ani, desfigurat pentru că se întâlnea cu o adolescentă cecenă, în Belgia

 

Parchetul din Namur a evocat, tot miercuri, o reglare de conturi între persoane care se cunoșteau între ele. "Acest lucru nu este adevărat. Fiul meu nu face parte dintr-o bandă. Îi cunoștea doar din vedere. Acesta este un atac total gratuit. O pedeapsă, un linșaj. A scăpat cu nasul spart și fața complet umflată", continuă Patrick, care nu dorește să se oprească aici.

Bărbatul intenționează să organizeze o demonstrație împotriva atacurilor de acest fel care se petrec în Namur. Cazul fiului său a luat amploare, mai ales prin intermediul rețelelor de socializare. "Primesc multe mărturii de la tineri care se plâng de nesiguranță. Spun că trebuie să se grăbească atunci când trebuie să prindă un autobuz, că nu îndrăznesc să se apropie de parcul Marie-Louise și că evită strada Godefroid etc. În ultimii doi sau trei ani, au existat probleme foarte mari în jurul zonei gării“, explică el.

Patrick vrea să organizeze un marș alb, poate chiar duminică, de la gară până la Jardins du Maïeur. "Justiția trebuie să facă ceea ce este necesar, la fel și autoritățile municipale."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel