Belgia. SCANDAL de AMPLOARE după ce o ROMÂNCĂ a fost UCISĂ pe trecerea de pietoni

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un scandal de amploare are loc în Belgia după ce Dariana Palcău, o româncă în vârstă de 30 de ani, a fost ucisă pe trecerea de pietoni duminică dimineață.

Locuitorii orașului în care a avut loc tragedia, Koekelberg, au organizat un miting în memoria ei şi au cerut autorităţilor să ia măsuri pentru a preveni astfel de incidente.

Amintim că duminică, două mașini s-au oprit pentru ca românca să treacă, însă un șofer, în vârstă de 19 ani, a mers prin partea dreaptă a mașinilor, dorind să le ocolească, și a izbit-o din plin pe tânără, aruncând-o la câțiva metri distanță.

În urma tragediei, problemele cu privire la siguranţa pietonilor au stârnit o dezbatere aprinsă.

Citește și Belgia. Tânără ROMÂNCĂ, ACCIDENTATĂ MORTAL

„În primul rând, la acel moment ne-am exprimat furia pentru că este cu adevărat un eveniment inacceptabil. Am cerut să se ia măsuri cât mai repede. Este o şcoală chiar după colţ şi sunt copii care traversează pe aici”, a explicat Acques Van Neck, preşedintele Comitelului local, potrivit observator.tv.

Aseară, zeci de oameni au venit la locul tragediei, au aşezat candele şi flori şi au aprins lumânări aducând un ultim omagiu frumoasei sătmărence de 30 de ani. Oamenii au ţinut un minut de reculegere şi au cerut sancţionarea mai dură a celor care încalcă regulile de circulaţie.

 

„Am făcut o greşeală şi asta a fost”

 

Şoferul belgian le-a declarat jurnaliştilor de la Het Nieuwsblad că a greşit, dar că şi el, la rândul lui, este o victimă.

Tânărul susţine că a fost nevoit să se urce la volanul maşinii pentru că amica lui, care fusese la o petrecere cu câteva ore înainte, era mahmură şi conducea cu peste 100 km/oră, unde limita era de doar 50.

Citește și Lacrimi de DURERE pentru Dariana, românca SPULBERATĂ pe o trecere de pietoni din Belgia

„Eram treaz, nu băusem, nu fumasem. Aşa că am decis să mă urc la volan, chiar dacă aveam doar permis provizoriu”, a declarat tânărul belgian.

Câteva momente mai târziu, avea să producă o tragedie.

„Un vehicul cu remorcă a încetinit. Am crezut că vrea să vireze la stânga, aşa că l-am depăşit prin dreapta. Atunci am lovit-o pe femeie. Nu aveam mai mult la 40 de kilometri la oră. Am făcut o greşeală şi asta a fost", a mai spus şoferul de 19 ani, potrivit observator.tv.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel