Belgia. Român de 20 de ani, arestat după o urmărire ca în filme: Poliția a făcut uz de armă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român de 20 de ani a fost arestat la Sint-Kruis, în Belgia, după o urmărire ca în film. Poliția a făcut uz de armă pentru a-l opri pe fugar.

În noaptea de 25 spre 26 noiembrie, în Sint-Kruis, la scurt timp după miezul nopții, a fost comis un furt prin efracție cu tâlhărie. În acest proces, numeroase telefoane mobile au fost furate din magazinul de telefoane. Poliția a sosit la fața locului și a reușit să aresteze un suspect.

La scurt timp după miezul nopții (n.r. noaptea de 25 spre 26 noiembrie 2022), un magazin de telefoane din Sint-Kruis a fost spart. S-a auzit o bubuitură surdă și a fost anunțată poliția. Poliția a reușit să aresteze un suspect, în timp ce ceilalți au reușit să fugă.

Belgia. Român de 20 de ani, arestat după o urmărire ca în filme: Poliția a făcut uz de armă

 

Ceilalți doi suspecți au revenit la câteva ore după incident pentru a recupera un vehicul. Unul dintre infractori a încercat să plece cu acel vehicul. Polițiștii care se aflau încă la fața locului au încercat să îl aresteze pe șofer, dar acesta a reacționat accelerând vehiculul, obligând un polițist să sară și trăgând de două ori în flancul stâng al vehiculului.  

După aceea, șoferul a demarat și a continuat să părăsească vehiculul pentru a fugi pe jos. În urma intervenției nu a fost rănită nicio persoană, până la noi ordine.

Suspectul român arestat a ajuns în fața judecătorului de instrucție sub suspiciunea de furt cu forța, pe timp de noapte și în bandă. De asemenea, vor fi investigate și infracțiunile de rebeliune armată. 

Suspectul a fost reținut.

Vezi și

Belgia. Un cuplu de români a fost arestat după ce a fost găsită o plantație de canabis în locuința lor, după un incendiu

 

Poliția a arestat un cuplu de români după ce marți a fost descoperită o plantație de canabis în casa lor din Haard, în Malle. După interogatoriu, au fost aduși în fața judecătorului de instrucție, care a decis arestarea lor.

Plantația de canabis a fost descoperită marți dimineață, după ce în locuință a izbucnit un incendiu. Pompierii au ajuns la fața locului și au reușit să controleze rapid incendiul de sub acoperiș, dar eforturile de stingere au descoperit în scurt timp mai multe camere de cultură în dormitoarele de la primul etaj.

"În total, au fost găsite aproximativ 1.100 de plante de canabis. Ramura de electricitate care a fost făcută ar fi provocat un scurtcircuit și așa a izbucnit incendiul", a declarat purtătorul de cuvânt Kristof Aerts, de la Parchetul din Anvers.

Nimeni nu a fost rănit în urma incendiului, deoarece nimeni nu era prezent în casă în acel moment. Cei doi rezidenți, un român de 31 de ani și o româncă de 26 de ani, au fost arestați de poliția locală din Voorkempen în cursul după-amiezii de marți. Aceștia au fost puși sub acuzare pentru cultivare și trafic de stupefiante și furt de energie electrică. Judecătorul de instrucție a decis să îi rețină.

Procuratura dorește să reitereze faptul că plantațiile de canabis pot duce la astfel de situații periculoase. "Cetățenii care observă situații suspecte similare în ceea ce privește plantațiile, laboratoarele de droguri sau depozitarea de deșeuri de droguri în provincia Anvers pot oricând să raporteze acest lucru în mod anonim la linia telefonică de urgență "Plantații de droguri descoperite"".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel