Belgia: Regele Philippe a acceptat DEMISIA premierului Charles Michel

Narcis Popa |
Data publicării:

Regele Belgiei, Philippe, a acceptat vineri demisia prezentată marţi seară de premierul Charles Michel şi guvernul său, care vor administra în continuare afacerile curente ale ţării până la alegerile prevăzute pentru mai 2019, relatează AFP.

Charles Michel şi-a prezentat marţi demisia în urma unei dispute cu Noua Alianţă Flamandă (N-VA, naţionaliştii flamanzi) în legătură cu migraţia, ceea ce a divizat coaliţia de centru-dreapta.

În ultimele zile, monarhul belgian a avut o serie de consultări cu liderii partidelor parlamentare din Belgia.

''Regele a acceptat demisia guvernului şi l-a însărcinat cu gestionarea afacerilor curente. El ia notă de voinţa politică de a garanta buna gestionare a ţării până la viitoarele alegeri'', se arată într-un comunicat al Palatului Regal.

De asemenea, regele Philippe le-a solicitat liderilor politici să trateze provocările ''economice, bugetare şi internaţionale'', precum şi problemele privind societatea şi mediul.

Criza guvernamentală din Belgia a fost cauzată de decizia lui Charles Michel de a semna Pactul global cu privire la migraţii, în pofida opoziţiei de ultim moment a naţionaliştilor flamanzi.

Ieşirea N-VA din guvernul federal belgian a lăsat coaliţia formată din creştin-democraţii flamanzi (CD&V), liberalii flamanzi (Open Vld) şi liberalii francofoni (Mişcarea Reformatoare, din care face parte Charles Michel) cu numai 52 din cele 150 de locuri în parlament.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel