Belgia. O româncă a executat un truc perfect pentru a fura un diamant de milioane de dolari: „Nu am știut, am fost recrutată din Italia!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Belgia. O româncă a executat un truc perfect pentru a fura un diamant de milioane de dolari: „Nu am știut, am fost recrutată din Italia!”
Belgia. O româncă a executat un truc perfect pentru a fura un diamant de milioane de dolari: „Nu am știut, am fost recrutată din Italia!”

Procurorii din Anvers au cerut, ieri, 3 ani de închisoare pentru italianul Roberto M. , în vârstă de 52 de ani, și românca Nicoleta B., în vârstă de 35 de ani.

Roberto și Nicoleta au fost prinși în flagrant la sfârșitul anului 2017, când au încercat să fure un diamant în valoare de 2,5 milioane de dolari de la o companie de diamante din Anvers. Italianul susține că a fost angajat ca expert pentru inspectarea diamantului și că nu știa că românca vrea să fure piatra prețioasă.

La sfârșitul anului 2017, firma căuta un cumpărător pentru un diamant în formă de pară de 20 de carate. Un anumit „Marcus” s-a oferit ca potențial cumpărător prin intermediul unui broker. El a fost de acord cu managerii că va trimite mai întâi un expert la fața locului pentru a inspecta diamantul.

 

A înlocuit rapid plicul cu altul din sacou

 

Pe 19 decembrie 2017, Roberto s-a prezentat voluntar la biroul lor. El a suplinit un „gemolog” pentru o companie elvețiană și a fost însoțit de Nicoleta, o presupusă confidentă al lui „Marcus”. Managerii au observat că Roberto nu a acționat deloc profesional la inspectarea diamantului. În loc să-și folosească degetele sau penseta căptușită pentru a evita deteriorarea pietrei, el a folosit o pensetă obișnuită, ceea ce „nu se face” în lumea diamantelor.

Când Roberto și-a încheiat „cercetarea”, a aprobat vânzarea. Diamantul a fost plasat într-o cutie și apoi plasat într-un plic. Imaginile de la camera de securitate au arătat cum Roberto s-a ridicat și a ascuns-o pe Nicoleta din raza vizuală a managerilor de afaceri, după care a înlocuit rapid plicul cu altul din sacou, care conținea o cutie goală. Managerii de afaceri au observat trucul de comutare și au informat poliția.

 

Nicoleta a mărturisit că a fost recrutată în Italia

 

Nicoleta a mărturisit că a fost recrutată în Italia pentru un truc de înlocuire. Ar fi primit 1.000 de euro pentru asta. Roberto a negat orice implicare. Cu toate acestea, cartea sa de vizită s-a dovedit a avea o greșeală de ortografie și o siglă și o adresă de e-mail care nu corespundeau companiei elvețiene pentru care avea să lucreze. 

„Marcus” a fost identificat drept Giorgio A. Se spune că i-a îndrumat pe cei doi executanți împreună cu Gianluca M., care organizase deja o recunoaștere preliminară în companie la începutul lunii decembrie. Procurorul a cerut, de asemenea, trei ani de închisoare pentru ei. Roberto M. a fost singurul care a apărut la proces, ceilalți au lipsit. 

„Poate că a fost puțin naiv, poate că ar fi trebuit să știe mai bine, dar susține că a acționat cu bună conștiință”, a spus avocatul său.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel