Belgia înăsprește măsurile începând de sâmbătă: Masca, obligatorie în orice loc foarte frecventat

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Autoritățile belgiene au anunțat astăzi înăsprirea, începând de sâmbătă, a măsurilor în fața înmulțirii cazurilor de coronavirus, prin introducerea obligației de a purta masca „în orice loc care e foarte frecventat”, cum ar fi piețe, străzi comerciale, hoteluri, restaurante și cafenele, relatează AFP.

Masca era deja obligatorie din 11 iulie în transportul în comun, în magazine, în cinematografe, în lăcașurile de cult sau în muzee și biblioteci.

Zonele „extrem de frecventate” unde va trebui de acum să se poarte masca vor fi definite de autoritățile locale.

În ceea ce privește hotelurile, cafenelele și restaurantele, purtatul măștii nu va fi obligatoriu la masă. În schimb, clienții vor trebui să comunice o adresa de e-mail sau un număr de telefon pentru a permite a monitorizare în caz de contaminare. Mai general, „trebuie să fim capabili să enumerăm persoanele pe care le-am văzut în ultima săptămâna”, a afirmat premierul Sophie Wilmes în cadrul unei conferințe de presă.

 

„Preferăm să luăm măsuri astăzi decât să regretăm mâine”



Belgienii au în prezent permisiunea de a vedea 15 persoane pe săptămâna, însă „această bulă de 15 nu este definitivă și menținerea să în viitor va depinde de comportamentul fiecăruia”, a explicat șefa guvernului.

„Anunțul unei inaspriri a regulilor este o lovitură dură pentru moralul nostru, dar preferăm să luăm măsuri astăzi decât să regretăm mâine”, a subliniat ea.

În afară de purtarea măștii, Sophie Wilmes a anunțat că „târgurile și saloanele nu vor putea fi reluate deocamdată”. „Luăm în considerare o reluare a activităților de la 1 septembrie, sub rezervă unei monitorizări extrem de stricte”, a precizat ea.

În privința magazinelor de noapte, ele vor trebui să se închidă la ora 22.00, pentru a evita adunările de risc, deoarece „am constatat dificultăți în ceea ce se întâmplă în jurul acestor magazine de noapte”, a explicat prim-ministrul.

 

„Ne luăm riscul de a fi nevoiți să reintroducem măsuri extrem de dure”



În Belgia, numărul de noi infectări în cursul perioadei 13-19 iulie a crescut cu 91%, cu o medie de 193 de cazuri depistate pe zi, comparativ cu 101 săptămâna trecută.

64.627 de cazuri au fost raportate și 9.808 decese au fost raportate de la începutul pandemiei până în prezent în această țară.

„Chiar dacă ultimele cifre privind epidemia nu ar trebui să ne producă panică, ele ar trebui luate totuși foarte în serios”, a atras atenția Sophie Wilmes.

„O înmulțire a contaminarilor este parte integrantă din procesul de relaxare (...) Nu este anormal, dar trebuie să rămână sub control”, a adăugat ea.

„Contrapartida regăsirii libertăților noastre este prudența absolută. Altfel, ne luăm riscul de a fi nevoiți să reintroducem măsuri extrem de dure”, a mai subliniat ea.

Belgia este una dintre țările cu număr mare de decese cauzate de COVID-19 raportat la populația să, cu 85 de morți la 100.000 de locuitori.

Bilanțul realizat de autoritățile belgiene cu decesele legate de coronavirus este unul dintre cele mai exhaustive din lume, deoarece sunt integrate și decesele potențiale legate de virus fără că acest lucru să poată fi dovedit printr-un test, scrie Ziare.com.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel