Belgia. Coșmarul unor copii români, bătuți de propriul tată. Agresați cu prosopul umed sau cu bățul: „Crede că este șeful”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Suedia. Un bărbat şi o femeie, arestaţi, după ce doi copii au căzut dintr-un bloc
Suedia. Un bărbat şi o femeie, arestaţi, după ce doi copii au căzut dintr-un bloc

Trei cupluri sunt judecate în instanța penală din Dendermonde, provincia Flandra de Est, regiunea Flandra, Belgia. Ei riscă până la doi ani de închisoare pentru că și-ar fi abuzat proprii copii. Micuții au fost bătuți cu un prosop umed, cu o curea, cu un băț sau chiar cu pumnii și picioarele, zgâriați și încuiați în camere un weekend întreg.

Teroarea domestică pe care a îndurat-o în ultimele luni nu a trecut neobservată în școala fiului său de 12 ani. După ce băiatul a apărut rănit în clasă de nenumărate ori, conducerea a dat alarma. Poliția a fost chemată și băiatul a fost audiat împreună cu ceilalți copii din familie.

„Când tata este supărat, își pune pantofii și-l lovește pe fratele nostru mai mic”, au mărturisit copiii. „Apoi îl lovește în ochi și în picior. A făcut asta pentru că și-a pierdut la școală cutia de prânz. Tati se scarpină pe gât și îl lovește puternic pe mână și pe spate cu o curea. Dacă sângerează, râde de el. Uneori este închis în camera lui tot weekendul. Mama nu îndrăznește să spună nimic. Ea urmărește totul de la distanță”.

Potrivit părinților, copiii lor spun multe minciuni. Ei neagă că sunt responsabili pentru rănile fiului lor. „Asta s-ar fi putut întâmpla din cauza unei căderi sau a altceva pe drumul spre școală. Fiul nostru are o formă de autism și bate alți copii. Nu vrem să plătim pentru minciunile sale”.

 

Copii români, bătuți zilnici cu un prosop umed

 

Un tată român era orice altceva decât bun cu copiii săi. Potrivit procurorului, copiii sunt bătuți de el în fiecare zi. Pe mâini, cu un prosop umed, un băț sau cu o curea.

„El crede că este șeful”, a spus procurorul. „Soția lui primește la fel de multe bătăi ca și copiii săi. A crede că acel comportament se schimbă între timp este o iluzie”.

Românul însuși recunoaște că a dat ocazional copiilor „o urecheală”, dar numai în vacanță în România. Și nu cu un băț.

„În orice caz, am multe regrete”, spune el.

 

Părinții riscă pedepse cu închisoare de la opt luni la doi ani

 

Un tată marocan din Denderleeuw a considerat loviturile pe care le-a dat copiilor săi ca fiind „normale” pentru creșterea lor. „Dacă copiii au înțeles greșit, au fost bătuți peste cap cu o curea și amenințați”, a spus tutorele lor. „La școală nu li s-a permis să aibă contact cu prietenii lor și au fost nevoiți să poarte batic. Acești copii se temeau de părinți”.

Copiii au fost plasați imediat la sfârșitul anului 2019. Tatăl lor a petrecut patru luni după gratii. „Acești oameni au primit o anumită educație în Maroc, pe care au continuat-o aici, în Belgia”, a spus avocatul lor Charlotte Kennis. „Între timp, situația s-a normalizat complet”.

Cei trei tați și o soție se confruntă cu pedepse cu închisoare de la opt luni la doi ani. O a doua soție se confruntă cu opt luni de probă pentru neglijență vinovată.

Sentința va fi dată luna viitoare.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel