Belgia. Cinci români, prinși cu mașina burdușită de marfă în parcarea unui market: „Toți purtau haine modificate pentru a fura“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliția locală Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken a arestat cinci români, sâmbătă seara, chiar înainte de ora închiderii, pentru furt din Colruyt din Sint-Truiden din Belgia. O vânzătoare vigilentă a prins un hoț în flagrant.

La ieșirea din magazin, hoțul a fost oprit și verificat. Bărbatul purta o haină specială pentru a ascunde bunurile. Între timp, poliția locală a fost alertată și a prins în parcare alte trei persoane într-o mașină cu numere de înmatriculare românești.

S-a constatat că mașina era plină de produse de supermarket furate. Dintr-o dată, o a cincea persoană a ieșit din magazin și a fugit. Bărbatul a fost urmărit și prins de poliție. El a fost arestat după o scurtă urmărire.

Cinci români, prinși cu mașina burdușită de marfă în parcarea unui market

 

"Este clar că este vorba de o bandă de hoți. Toți purtau haine adecvate pentru a comite furturi. Au fost arestați și închiși în celule de poliție", a declarat șeful poliției, Steve Provost. A fost sesizat Parchetul din Limburg. 

Suspecții au fost aduși luni în fața judecătorului de instrucție. Judecătorul i-a plasat pe cei cinci români în arest.

Alți șase români au fost condamnați, recent, la închisoare, în Belgia după ce au fost găsiți vinovați de furt de marfă din camioane. Potrivit rechizitoriului, cei șase români au acționat în anul 2021 în parcările autostrăzilor din Gierle, Vosselaar și Mol-Postel. 

Belgia. Șase români, atac la camioanele parcate, atunci când șoferii dormeau

 

În urmă cu câteva luni, autoritățile au depistat o bandă de hoți români care au tăiat prelatele camioanelor în parcările autostrăzilor din Gierle, Vosselaar, Mol-Postel și alte locații din Belgia. În total au fost 23 de furturi reușite și 16 tentative de furt. Făptașii au lovit în principal când șoferii dormeau. Au postat chiar și videoclipuri pe TikTok cu furturile și au făcut fotografii.

Anchetatorii au reușit să-i identifice pe făptuitori prin intermediul imaginilor de la camerele de supraveghere. De asemenea, au fost localizate și telefoanele mobile ale inculpaţilor din care a rezultat că aceştia au fost prezenţi la locul furtului de marfă.

Întreaga bandă era formată din 12 membri, potrivit parchetului. Șase bărbați români, majoritatea în vârstă de douăzeci de ani, au fost condamnați la pedepse efective de închisoare de doi ani, trei ani și patru ani. Instanța a dispus arestarea de îndată a uneia dintre persoanele condamnate. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel