Belgia amână relaxarea restricţiilor după creşterea numărului de infectări Covid-19

Andreea Cosma |
Data publicării:
ambulanta_belgia
ambulanta_belgia

Belgia a pus în aşteptare, vineri, planul de relaxare a restricţiilor anti-COVID-19, după ce numărul persoanelor spitalizate cu noul coronavirus a înregistrat o creştere masivă, transmite Reuters.

Premierul belgian Alexander De Croo a afirmat că numărul noilor cazuri de COVID-19, care se stabilizase în ultimele trei luni, este din nou în creştere, principala cauză fiind foarte probabil răspândirea noii variante identificate prima dată în Regatul Unit.

''Nu am luat deciziile (privind ridicarea restricţiilor) pe care le aveam în vedere'', a spus De Croo într-o conferinţă de presă, adăugând că executivul a decis să reanalizeze situaţia în termen de o săptămână.

Numărul noilor persoane spitalizate în 24 de ore a fost joi de 200, o creştere substanţială faţă de media zilnică de 125 din ultimele săptămâni.

''Această situaţie ne obligă să fim prudenţi în mod special. Când este furtună nu poţi porni la drum. Cu aceste cifre, nu putem relaxa. Este dificil de dat acest mesaj acum. Înţeleg că este ca un duş rece'', a accentuat şeful executivului belgian.

În prezent, în Belgia sunt permise întâlnirile în spaţii deschise în grupuri de cel mult patru persoane, iar călătoriile externe neesenţiale sunt interzise, măsură în vigoare până la 1 aprilie.

Aproximativ 22.000 de oameni au decedat din cauza COVID-19 în această ţară, acesta fiind unul dintre ratele cele mai ridicate din lume prin raportare la populaţie. Totuşi, numărul mediu zilnic al deceselor este în scădere, ceea ce i-a permis Belgiei să redeschidă saloanele cosmetice la începutul acestei luni. De asemenea, toate magazinele şi şcolile au fost redeschise. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel