Belgia. Românul prins după greșeala majoră de a mușca dintr-un morcov, condamnat. Ce pedeapsă a primit după un jaf ca în filme

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un român care a comis o spargere violentă în Grimbergen, Belgia, în 2019, a fost condamnat ieri la șase ani de închisoare. Bărbatul a fugit cu un prieten cu 50.000 de euro constând în bani și bijuterii. Nu a putut fi identificat până în martie 2021, atunci când pe baza unor bucăți de rădăcină de morcov, polițiștii au putut să-i dea de urmă. 

Victima, o doamnă în vârstă, plecase la cumpărături în dimineața incidentului. Când a ajuns acasă, a fost atacată de doi bărbați mascați. Au amenințat-o cu un cuțit și au forțat-o să-i însoțească în timp ce scotoceau prin casă.

De asemenea, au forțat-o să-și deschidă seiful pentru bijuterii. Odată ce au adunat suficientă pradă, au legat-o pe pensionară de patul ei și au plecat cu mașina ei.

Acel vehicul a fost găsit gol la scurt timp mai târziu, la o intersecție din Grimbergen. Nu era nicio urmă a făptuitorilor.

 

ADN-ul românului, identificat pe niște bucăți de morcovi

 

Victima și-a amintit că unul dintre bărbați a declarat că a petrecut noaptea în casa ei. Polițiștii au găsit apoi un loc de dormit improvizat în magazia casei, care conținea și câteva bucăți de morcovi roase. Pe aceste bucăți a putut fi găsit ADN, dar nici așa nu au avut imediat rezultate.

Doar atunci când ADN-ul a putut fi comparat cu bazele de date ale instanței britanice, în martie 2021, a putut fi identificat un suspect, un român cunoscut sub un pseudonim în Belgia și care fusese deja condamnat la 40 de luni de închisoare. 

Luni, românul a fost condamnat în lipsă la șase ani de închisoare. De asemenea, instanța a dispus arestarea imediată a acestuia.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel