Belgia. Cinci șoferi români de TIR, încătușați în depozitul în care descărcau marfa

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cinci șoferi români de camion și un șofer irakian au fost arestați într-o magazie din Hoevenen, Stabroek, regiunea Flandra din Belgia, după ce au încercat să introducă în țară 1.428 kilograme de heroină. 

Potrivit primelor informații oferite de autorități unitățile speciale și anchetatorii din cadrul Poliției Judiciare Federale au intrat ieri într-un depozit de pe Hoge Weg din Stabroek. Șase șoferi de camion, cinci români și un irakian, au fost încătușați sub suspiciunea de contrabandă cu heroină. 

Șoferii români de camioane plecaseră în convoi cu câteva zile mai devreme din Constanța. În camioanele lor se aflau pietre din Iran cu destinația unei companii din Hoevenen. Marfa fusese deja verificată de autoritățile române cu câteva zile mai devreme. Însă, în lăzile de lemn cu pietre erau blocuri de heroină ascunse foarte bine, însumând 1.428 kilograme de droguri.

„Una dintre cele mai mari confiscări de heroină din Uniunea Europeană”, au spus autoritățile române.

 

„Cei șase bărbați au fost arestați în magazie”

 

Românii au scos heroina din încărcătura de piatră și și-au avertizat colegii din alte țări europene. De îndată ce convoiul de camioane a plecat, au fost urmăriți de diverse forțe de poliție. La sosirea în magazia din Hoevenen, anchetatorii belgieni au intrat în acțiune.

„Cei șase bărbați au fost arestați în magazie”, confirmă parchetul din Anvers.

Cei șase, cu vârste cuprinse între 30 și 43 de ani, au apărut marți în fața camerei de consiliu din Anvers. Arestarea lor a fost confirmată. Șoferii români indică irakianul drept destinatarul mărfurilor.

„Ancheta condusă de judecătorul de instrucție va fi continuată de FGP Anvers”, spune procurorul Kristof Aerts.

Între timp, potrivit diverselor surse, un al doilea irakian a fost arestat, acesta fiind văzut ca principalul suspect al importului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel