Bebelușul român din Danemarca, agresat de părinți, ar putea ajunge la bunicii din România 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Bunicii materni din Vaslui ar putea prelua copilul din Danemarca asupra căruia autoritățile daneze au instituit măsura de plasament temporar.

Direcția pentru Protecția Copilului Vaslui a făcut o verificare pentru a stabili dacă bunicii materni se pot ocupa de creșterea și educarea copilului, în eventualitatea repatrierii acestuia.

Concluziile evaluării stabilesc că plasarea în familia extinsă este în interesul superior al copilului, anunță Gabriela Firea. Bunicii doresc să se implice, au spațiul necesar și o situație economică bună, ai stabilit cei care au făcut ancheta socială.

„Nu a fost identificată nici o situație de risc care ar putea să influențeze viața sau dezvoltarea copilului în cadrul familiei extinse. Bunica maternă este casnică și desfășoară ocazional activitate de voluntariat la o asociație umanitară. Bunicul este asistent maternal profesionist, cu o experiență de 10 ani. El are în prezent în plasament o fetiță de 14 ani. Bunicii paterni sunt de acord cu plasarea copilului în familia extinsă a bunicilor materni, pe care declară că îi vor susține”, a explicat Gabriela Firea.

Asistentul social din cadrul Primăriei responsabil de cazul copilului va lua legătura cu bunicii materni, întrucât municipalitatea daneză a inițiat o anchetă socială proprie pentru determinarea cauzelor care au condus la internarea minorului în spital, a precizat ministrul Familiei.

Cazul românilor din Danemarca. Au fost arestați după ce și-au bătut copilul în mod brutal

 

Doi cetăţeni români, soţ şi soţie, rezidenţi în Danemarca, au fost reţinuţi de către autorităţile daneze şi se află în custodia a două centre de detenţie diferite. Copilul celor doi soţi a fost internat, la data de 29 ianuarie, într-o unitate medicală, fără ca familiei să îi fie furnizate informaţii cu privire la starea de sănătate a acestuia.

Presa olandeză scrie că bebeluşul de cinci săptămâni, născut în a doua zi de Crăciun, a fost internat la Spitalul Universitar Odense, unde medicii au fost de părere că viaţa i-a fost pusă în pericol, deoarece avea mai multe răni. Cuplul, 25 şi 27 de ani, a negat că şi-ar fi expus copilul la violenţă şi a cerut ajutor, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel