Bebeluș român, salvat de medici în Italia. Inima lui Andrei era în dreapta, nu în stânga: "Pentru părinți a fost un miracol"

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Bebeluș român, salvat de medici în Italia. Inima lui Andrei era în dreapta, nu în stânga: „Pentru părinți a fost un miracol”
Bebeluș român, salvat de medici în Italia. Inima lui Andrei era în dreapta, nu în stânga: „Pentru părinți a fost un miracol”

Andrei avea doar 28 de zile când medicii Cardarelli și Santobono l-au salvat în Italia. O malformație pulmonară, un chist mare care nu-i permitea să respire, l-a împins spre limita dintre viață și moarte, la câteva ore după naștere.

Un copil născut din părinți români, rezidenți în provincia Caserta din Italia, a venit pe lume cu un chist mare la un plămân. O malformație care nu permitea inimii să se poziționeze corect: de fapt inima era în dreapta și nu în stânga din cauza volumului excesiv ocupat de un plămân. Ca de fiecare dată în aceste cazuri, evaluarea medicilor a fost de a aduce pe cât posibil creșterea copilului înainte de intervenția chirurgicală.

Un coșmar pentru tinerii părinți, care au numărat săptămânile, zilele și apoi orele care i-au despărțit de acea intervenție foarte importantă. O echipă de medici, două departamente conectate, două spitale în sinergie: Santobono și Cardarelli împreună pentru a salva o viață. Așa cum, în 2019, se întâmplase deja cu Noemi, fetița implicată într-o împușcătură în timp ce mânca o înghețată în Piazza Nazionale, rănită de un criminal Camorra, când medicii au colaborat strâns.

2. -imagine fara descriere- (bebelus-roman--salvat-de-medici-in-italia--inima-lui-andrei-era-in-dreapta--nu-in-stanga-pentru-parinti-a-fost-un-miracol-2.jpg)

„Problema de bază era atât de importantă încât să determine deplasarea inimii”, spune Gianluca Guggino, șeful chirurgie toracică la Cardarelli, „astfel încât să-l aducă pe micuț într-o situație de insuficiență cardiorespiratorie gravă”. Operația a durat trei ore, iar intervenția de urgență s-a făcut vineri după-amiază.

Copilul a intrat imediat la terapie intensivă: „A răspuns imediat bine”, continuă Guggino. "Drenajul a fost îndepărtat în a cincea zi și apoi s-a întors acasă. Părinții au fost neîncrezători, nu au crezut că toate acestea se pot întâmpla, pentru ei a fost un miracol, pentru că bebelușul avea deja probleme respiratorii în prima săptămână, dar era imposibil să-l opereze. Am reușit să-l ducem la a treia săptămână, operația a fost foarte delicată, s-a făcut cu tehnică microchirurgicală pentru că bebelușul este foarte mic”.

„Este o minune că a supraviețuit”. O ceartă între români s-a încheiat cu unul dintre ei la spital, în Italia: Vecinii au auzit țipetele, însă victima a sunat la carabinieri

 

Copilul român a fost salvat

 

Andrei cântărește 4,5 kilograme. Datorită micro-inciziilor, intervenția chirurgicală a fost efectuată pentru îndepărtarea lobului pulmonar bolnav care nu a permis plămânilor și inimii sale mici să funcționeze corect. În practică, datorită unui acces de 3-5 mm în hemitorace, s-a introdus o microcamera și s-au introdus instrumentele de operație cu alte două micro-incizii. Operația delicată a permis inimii să se repoziționeze și acum copilul a depășit total problema pe care a prezentat-o ​​la naștere.

Intervenția chirurgicală a fost posibilă prin colaborarea dintre cele două echipe care colaborează la chirurgia toracică din 2019. Cazul care a început această colaborare a fost tocmai rănirea lui Noemi. Cu acea ocazie, chirurgii Santobono și Cardarelli s-au adunat în jurul mesei de operație pentru a colabora. În urma acestei experiențe, spitalele Cardarelli și Santobono au stipulat un acord care permite spitalului de pediatrie să folosească abilitățile și experiența chirurgiei toracice Cardarelli. Munca comună a chirurgilor pe o perioadă de trei ani a eliminat transferul pacienților mici în alte spitale extra-regionale pentru chirurgie toracică.

„O adevărată capcană!” Doi români au făcut viața un coșmar unor tineri din Italia: Victimele s-au baricadat în casă de teama lor

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG   

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel