Bebeluș român de 6 luni, ucis în Anglia: „Moartea lui Robert, îngrozitoare”. Tatăl, condamnat, chiar dacă mama a încercat să acopere rănile cu pastă de dinți

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Bebeluș român de 6 luni, ucis în Anglia „Moartea lui Robert, îngrozitoare”. Tatăl, condamnat, chiar dacă mama a încercat să acopere rănile cu pastă de dinți
Bebeluș român de 6 luni, ucis în Anglia „Moartea lui Robert, îngrozitoare”. Tatăl, condamnat, chiar dacă mama a încercat să acopere rănile cu pastă de dinți

Părinții români ai unui bebeluș de numai șase luni, care a murit după ce a suferit „traumatisme majore”, au fost condamnați la mai bine de 20 de ani de închisoare, în Anglia.

Mihai-Cătălin G., în vârstă de 28 de ani, a fost găsit vinovat de uciderea lui Robert, în urma unui proces la Liverpool Crown Court. Gabriela, în vârstă de 35 de ani, a fost găsită vinovată că a provocat și că a permis moartea lui Robert.

Cei doi s-au prezentat vineri, în fața instanței, unde Mihai-Cătălin a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, în timp ce Gabriela a fost condamnată la trei ani de închisoare.

Bebeluşul Robert fusese diagnosticat cu Sindromul Down de la naştere şi îşi petrecuse primele luni din viaţă în spital. Instanța a precizat că, pe 18 februarie a acestui an, Gabriela a părăsit casa familiei de pe Mersey Road din Widnes la ora 11.26 pentru a merge la magazin și s-a întors câteva minute mai târziu, la 11.30.

 

Robert, resuscitat de medici

 

Când a intrat în casă, Mihai Cătălin i-a spus că micuțului Robert îi este rău. Au început să-i pună apă pe față în încercarea de a-l resuscita și l-au bătut pe spate. Bărbatul a chemat un prieten de familie ca să sune la o ambulanță, deoarece nu vorbește engleza. Când au sosit paramedicii, l-au găsit pe Robert pe canapea, fără semne de viață, așa că au început imediat resuscitarea.

După șase minute, l-au putut muta pe Robert la ambulanță înainte de a-l duce la spital. A fost plasat într-o comă indusă pentru a-l stabiliza. La evaluare, a fost dezvăluit că Robert se afla într-o stare critică și a suferit o fractură de craniu și o leziune cerebrală ireversibilă, care era incompatibilă cu viața.

 

Românul spune că l-a tratat pe micuț ca pe o „bijuterie”

 

Alte teste au descoperit că Robert a suferit, de asemenea, răni suplimentare, inclusiv coaste fracturate și o leziune cerebrală, despre care se crede că datează din jurul datei de 7 februarie. În mod tragic, în ciuda eforturilor depuse de personalul medical, Robert a murit trei zile mai târziu, pe 21 februarie.

O anchetă a fost declanșată și ofițerii i-au arestat pe ambii părinți fiind suspectați de uciderea lui Robert, iar ulterior au fost acuzați.

Într-un interviu acordat poliției, Mihai-Cătălin a declarat că l-a iubit pe Robert și nu l-ar fi rănit niciodată - el a negat că i-a provocat vreo rană și a mai spus că l-a tratat ca pe o „bijuterie”. El le-a povestit ofițerilor cum a cheltuit 4.000 de lire sterline în tarife de taxi pentru a merge la spitale în primele luni de viață.

Examinarea telefonului Gabrielei de către poliție a constatat că aceasta a căutat cum să îndepărteze vânătăile. Mama copilașului ar fi încercat să ascundă rănile provocate de tată cu pastă de dinți.

 

„Moartea lui Robert a fost îngrozitoare”

 

Acesta a fost un caz extrem de dificil și emoționant pentru toți cei implicați. Moartea lui Robert a fost îngrozitoare. El a luptat deja în primele luni ale vieții cu diverse probleme de sănătate, doar pentru a suferi mai mult și i s-a luat viața cu cruzime de către oamenii care ar fi trebuit să aibă grijă cel mai mult la el. Ceea ce au făcut Mihai-Cătălin și Gabriela este de neimaginat, iar acum se confruntă cu consecințele acțiunilor lor în spatele gratiilor. Salut sentințele pronunțate de instanță”, a precizat inspectorul detectiv Nigel Parr, care a fost responsabil de anchetă.

Aș dori să mulțumesc echipei de ofițeri care au lucrat la acest caz foarte dificil și provocator și care au ajutat la obținerea acestor condamnări în instanță și la obținerea dreptății pentru Robert”, a conchis Nigel Parr.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel