BBC, despre CRIMELE din Caracal: "Poliţiştii au intrat în casă abia la 19 ore după ultimul apel"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Un bărbat anchetat în România cu privire la dispariția unei fetițe de 15 ani a recunoscut uciderea ei și a unei alte adolescente, potrivit avocatului său, scrie BBC.

Suspectul Gheorghe Dincă, în vârstă de 65 de ani, a declarat poliției că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, care a dispărut miercuri, și pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută din aprilie.

Cazul Alexandrei a condus la o reacţie publică după ce a apelat de trei ori la poliție în timpul răpirii.

Citeşte şi: Dorel Căprar (PSD) CRITICĂ Opoziţia că a dat publicităţii discuţia dintre Alexandra şi poliţist

Șeful poliției din România a fost demis din cauza manipulării cazului, mai spune BBC.

Avocatul lui Dincă, Alexandru Bogdan, a declarat duminică agenției naționale de știri a Agerpres că clientul său „a mărturisit crimele”.

"Clientul meu a spus că cele două adolescente s-au dus cu el în mod voluntar, dar că în ambele cazuri un conflict a izbucnit la scurt timp după aceea și le-a lovit, loviturile cauzând moartea lor", a spus Bogdan, citat de BBC.

Citeşte şi: DIALOG HALUCINANT între un poliţist şi Alexandra: "Nu mai ţine linia OCUPATĂ!"

În timpul percheziţionării casei lui Gheorghe Dincă, la sfârșitul săptămânii trecute, poliția a găsit rămășițe suspecte dar şi bijuterii care aparțineau Alexandrei.

Sâmbătă, mii de demonstranți au mers pe străzile Bucureștiului, scandând "incompetență" și cerând mai multe măsuri de la Guvern asupra cazului.

Citeşte şi: EXPLICAŢIILE poliţistului care a vorbit cu Alexandra. A recunoscut că i-a spus cartierul unde se afla

Familia Alexandrei a acuzat oficialii că nu au luat serios apelurile sale telefonice decât atunci când a fost prea târziu.

Părinții Luizei, care au dispărut în circumstanțe similare în aceeași zonă acum trei luni, au acuzat de asemenea poliția că a eșuat.

Protestatarii au transmis condoleanţe familiilor victimelor în weekend, au aprins lumânări și au depus flori la un memorial în faţa Ministerului de Interne al României, mai relatează BBC.

 

Ce s-a întâmplat cu Alexandra?

 

Alexandra a dispărut miercuri după ce a încercat să facă autostopul să ajungă în Caracal, a spus poliția.

Joi dimineață a apelat de trei ori linia telefonică de urgență 112 și a spus că a fost răpită de un șofer, potrivit agenţiei de știri AFP.

Șeful Poliției, Ioan Buda - care a fost demis- a spus că Alexandra a strigat „vine, vine, înainte de a întrerupe apelul.

Citeşte şi: Sora Luizei, MUSTRATĂ la telefon de un poliţist pentru că familia a vorbit în presă

Autoritățile au spus că inițial au încercat să urmărească locația apelului ei și au percheziționat trei clădiri înainte de a identifica locuinţa vineri, la ora 03:00 (00:00 GMT).

Apoi, poliția a solicitat un mandat de percheziție - deși nu era obligatoriu legal - și a așteptat până dimineața să intre în casă.

Nu au intrat pe proprietate decât după 19 ore de la ultimul apel de urgență al Alexandrei.

Poliția a spus că au bănuit că rămășițele găsite pe proprietatea ui Dincă - care au fost trimise pentru testare - aparțineau fetelor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel