Băsescu: Protocol Iohannis-Dăncilă

Narcis Popa / 7 sep 2018, 15:47 Salveaza PDF Comentarii

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri, la Neptun, că actualul blocaj de colaborare între preşedinţie şi guvern este extrem de dăunător, adăugând că preşedintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să încheie un protocol cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, pentru stabilirea unor reguli.

"Referitor la ţară - folosesc vocabularul meseriei mele - parcă e o navă în derivă. Toate instituţiile se bat cu toate instituţiile, iar blocajul de colaborare între preşedinţie şi guvern este extrem de dăunător şi ţine lucrurile blocate, pe de o parte în interior, iar din exterior vă pot asigura că se vede groaznic. Se vede o ţară care nu este gestionată, care nu are direcţie şi nu are obiective. Iar aici, să nu se supere Iohannis, dar putea să mă urmeze. Pentru că despre PSD ştia foarte bine că este un partid care nu are reguli, şi când un partid nu are reguli în bătălia lui pentru a acapara toată puterea, trebuie să faci un lucru simplu, să-i pui reguli. Iar regulile trebuiau stabilite între preşedinte şi premier, pentru că avem o Constituţie foarte largă, uşor interpretabilă, ca de altfel şi legislaţia care derivă din Constituţie în ceea ce priveşte relaţia preşedinte-guvern. Şi fără un protocol nu merge şi se vede acum", le-a spus Băsescu participanţilor la Şcoala politică de vară a Organizaţiei de Tineret a PMP.

El a menţionat că i-a dat lui Ponta mandatul de premier doar după ce a încheiat un protocol de coabitare.

"Vă aduc aminte experienţa mea cu un USL care câştigase cu 68% alegerile, (...) nu i-am dat lui Ponta mandatul de premier până nu am făcut celebrul protocol de coabitare, pe care, după ce l-a semnat, la două zile, eram la Bruxelles, cu protocolul în original şi tradus şi depus ca garanţie la preşedintele Comisiei Europene, care se uita şi vedea cine şi ce nu a făcut. (...) Şi uite aşa ţara a putut fi ţinută pe o linie consecventă în ceea ce priveşte politicile europene dar şi evoluţiile interne", a afirmat preşedintele onorific al PMP, Traian Băsescu

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.25