Băsescu dă de PĂMÂNT cu Dăncilă: "Mamaie... O ŢĂŢICĂ. Vinde gogoşi la tarabă"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Traian Basescu - Denise Rifai - Legile Puterii
Traian Basescu - Denise Rifai - Legile Puterii

Traian Băsescu a avut numai apelative acide la adresa Vioricăi Dăncilă după anunţul ei privind mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Fostul preşedinte a spus despre premier că este o "ţaţă care vinde gogoşi" şi că acel anunţ de la Washington ne-a costat 50 de ani de dipomaţie cu statele arabe.

Fostul preşedinte a comentat atitudinea Vioricăi Dăncilă, care a spus că vizita Regelui Iordaniei nu a fost anulată din cauza ei, din moment ce este omologul preşedintelui, nu al ei.

"Este tupeul PSD-istului care minte în faţă. Nimic nou sub soare. PSD minte, profită de faptul că oamenii nu ştiu prea multe despre politica externă şi vinde gogoşoi cu neruşinare, ca o țățică la care poţi îi pui în faţă o tarabă, multe gogoşi să le vândă populaţiei. Asta face Viorica.

Ea spune de ce nu l-a sunat preşedintele pe Regele Iordaniei. Dar de ce, mamaie, nu ai pus mâna pe telefon şi să îl suni pe premierul Regatului Haşemit şi să spui că eu i-am prostit pe ăia cu mutatul ambasadei, să stea liniştit guvernul de la Amman? Probabil Regele ar fi avut pe urmă exigenţa ca, pe parcursul vizitei sale în România, să se facă o declaraţie ori de premier, ori de preşedinte că a vorbit sub influenţa narcoticelor doamna Viorica, că Dragnea e ca un narcotic pentru ea. O aiureşte şi ea crede.

Că ăsta este mesajul fixat de Dragnea care e disperat să ajungă să îl cheme cineva prin America. Că în Europa nu îl primeşte nimeni. (...) Viorica s-a dus acolo să rânească mizeria de pe Dragnea, dar este o strategie umilitoare pentru România", a spus Traian Băsescu la Realitatea TV.

 

Traian Băsescu: Am pierdut munca a 50 de ani de politică externă

 

Fostul preşedinte a comentat şi efectele nefaste ale declaraţiilor pe care le-a făcut Viorica Dăncilă în America şi cum au fost ele interpretate de lume arabă.

"În politica externă orice este posibil. Totul este să gestionezi efectele deciziei tale şi să ştii care sunt costurile Asta este o decizie foarte proastă de politică externă. De 50 de ani, România construieşte zi de zi aproape, o poliică externă echilibrată în Orientul Mijlociu şi suntem probabil singura ţară din lumea asta în care, în mod egal, are încredere şi Israelul, şi ţările arabe.

Am fost ceea ce toată lumea spunea "honest peace broker". Acum ne-am pierdut această etichetă care s-a construit  în 50 de ani de politică externă. Reacţia, după declaraţiile de la Washington ale doamnei Dăncilă, toată lumea arabă a luat notă ca de o decizie pentru că aşa a fost formulată.", a mai precizat Traian Băsescu în emisiunea "Legile Puterii."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel