Baschetbalist american, uimit de România: „Credeam că o să găsesc clădiri abandonate peste tot"

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Baschetbalist american uimit de România: „Mi-a depășit așteptările în mod extraordinar” / Foto: TikTok
Baschetbalist american uimit de România: „Mi-a depășit așteptările în mod extraordinar” / Foto: TikTok

Un baschetbalist american mutat în România, la Brașov, a împărtășit părerea sa despre țara noastră printr-un videoclip pe platforma TikTok. În ciuda costului ridicat de viață, care reprezintă o problemă tot mai presantă pentru români, americanul este ferm convins că România este mai bună și mai accesibilă din punct de vedere financiar decât America.

În videoclipul său, baschetbalistul a exprimat că, inițial, avea așteptări extrem de scăzute referitoare la România, însă experiența sa a contrazis complet aceste presupuneri pesimiste.

Americanul a fost plăcut surprins de frumusețea țării, mai ales de natură, fiind impresionat de schimbarea peisajului de la păduri verzi în timpul verii, la munți de zăpadă iarna.

„Când am început să călătoresc în România, mă gândeam că vor fi clădiri abandonate peste tot, că oamenii fac proteste și că va fi o zonă de război, dar acest lucru este departe de adevăr. Odată ce am ajuns aici, mi-a depășit așteptările în mod extraordinar. Dacă sunteți pasionați de natură, aici este cel puțin pitoresc să spunem.

Sunt munți peste tot în țară și în timpul verii poți vedea păduri verzi ca smaraldul, dar și vârfuri acoperite de zăpadă în timpul iernii. Este una dintre cele mai uimitoare naturi pe care am văzut-o vreodată cu ochii mei.

Iar designul arhitectural al clădirilor de aici este ca ceva ce ai vedea într-un film. Sunt literalmente castele medievale aici. Cunoașteți cu toții povestea lui Dracula, care nu este doar o poveste populară, el a fost real, iar castelul său se află la 20 sau 30 de minute de mine.”, spune sportivul.

 

„Mă ajută foarte mult că românii știu limba engleză”

 

„Intrând în perspectiva societală a traiului aici, în România, am fost extrem de surprins să aflu că mulți dintre oamenii de aici vorbesc limba engleză, ceea ce mă ajută foarte mult atunci când încerc să ajung în anumite locații. De obicei iau Uber sau iau autobuzul, iar transportul public este extrem de fiabil și consistent pentru mine.

Și am cam avut și noroc, pentru că locuiesc într-unul dintre cele mai mari orașe din România, mai exact în Brașov, așa că, dacă m-aș rătăci vreodată călătorind undeva, aș găsi imediat un adolescent care vorbește engleza și ar putea să-mi indice direcția corectă în care trebuie să ajung.”, mai adaugă americanul.

 

„Experimentez un cost de trai foarte scăzut în comparație cu cel de acasă”

 

Un alt aspect important pentru baschetbalist este costul de trai. El a exprimat că se simte privilegiat să poată locui într-un apartament cu două dormitoare la Brașov, plătind doar 580 de euro pe lună, ceea ce consideră extrem de accesibil în comparație cu prețurile din America.

„Costul de trai este extrem de accesibil pentru situația mea, a unui american care locuiește aici. Și asta pentru că pentru fiecare dolar american reprezintă aproximativ patru lei și jumătate de lei românești, aceasta este moneda pe care o folosesc ei. În comentariile la ultimul meu videoclip au fost persoane care au spus că nu vorbesc despre aceeași Românie, dar, cu tot respectul, vorbesc pentru mine și pentru situația mea.

Acestea fiind spuse, faptul că mă aflu aici este o binecuvântare pentru situația mea, deoarece locuiesc într-o zonă foarte populată, sunt aproape de un centru comercial, sunt la câteva minute de gară și locuiesc într-un apartament cu două dormitoare și plătesc doar 580 de euro pe lună, ceea ce înseamnă aproximativ 600 USD. Am posibilitatea de a experimenta un cost de trai foarte scăzut în comparație cu cel pe care l-aș avea dacă aș locui acasă. Acum, pentru toți americanii care sunt conectați la acest lucru, știți cu toții că un apartament cu două dormitoare pentru 600 de dolari pe lună este inexistent în vremurile de astăzi.

Acum, sunt conștient că fiecare țară are problemele ei, fiecare țară are lucruri la care trebuie să se îmbunătățească, dar nu am experimentat nimic rău aici în România. Deci, cam așa arată România în opinia mea.”, povestește baschetbalistul pe TikTok.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel