Barurile, restaurantele și cafenelele dintr-o localitate din România se redeschid

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Barurile, restaurantele și cafenelele se redeschis începând de joi, 10 decembrie, în municipiul Zalău, orașele Jibou și Cehu Silvaniei și în toate unitățile administrativ-teritoriale din Sălaj în care incidența COVID-19 nu depășește valoarea de 3 la mia de locuitori, potrivit unei hotărâri luate miercuri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Potrivit acestei hotărâri, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00 - 23,00, în localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori și fără a depăși 30% din capacitate dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor COVID din localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Activitatea barurilor, restaurantelor și cafenelelor rămâne interzisă dacă incidența depășește de 3/1.000 de locuitori. Aceleași praguri și măsuri sunt valabile și pentru activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare. Hotărârea mai prevede că nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci și se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel